Go to Top

Refundacije boleznin

Predavatelj: Jure Filip | Dunajska cesta 136, Ljubljana | 90 min.

Refundacije boleznin

Vsebina izobraževanja

Spoznajte predavatelja

Predavatelj na izobraževanju
Jure Filip
računovodski, davčni in finančni svetovalec

Jure Filip v podjetju Data vsakodnevno skrbi za najzahtevnejša vprašanja podjetnikov s področja financ, davkov in računovodstva. Doslej je izvedel tudi že več kot 250 seminarjev in se na njih srečal z najrazličnejšimi podjetniškimi zagatami.

Zdravstveno zavarovanim zaposlenim in samozaposlenim pripada v primeru bolezni, poškodb ali nege družinskih članov refundacija boleznine iz zdravstvene blagajne. Na seminarju vam bomo predstavili, kdo je upravičen do refundacije boleznine, kdaj in v katerih primerih ter koliko znašajo odmerni odstotki, po katerih se izračunajo refundacije.

Skupaj bomo natančno pregledali, kateri so koraki pri uveljavljanju refundacije nadomestila in kakšni so roki za izplačila.

Pregledali bomo tudi izjeme, kaj se zgodi v primerih, ko zavarovanja nimate plačanega in v katerih primerih lahko Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije refundacijo izplača neposredno delavcu.

Program

  • Kdo so upravičenci do refundacije boleznine iz zdravstvenega zavarovanja?
  • Pravne podlage.
  • Pravica do nadomestila plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od prvega dne zadržanosti iz dela – v katerih primerih?
  • Koliko znaša nadomestilo plače in kaj je osnova za izračun nadomestila?
  • Odmerni odstotki.
  • Kako poteka refundacija boleznine? Pregled postopka.
  • Kako se izplača refundacija boleznine (nadomestilo plače)?
  • Kako uveljavljajo refundacijo boleznine samostojni podjetniki oz. osebe z dejavnostjo?
  • Koliko časa potrebuje ZZZS za refundacijo boleznine samostojnemu podjetniku, pravni osebi?

Komu je izobraževanje namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno samostojnim podjetnikom, družbenikom in lastnikom podjetij, kadrovskim delavcem in računovodjem oziroma drugim zaposlenim, ki v podjetjih ali pri samostojnih podjetnikih skrbijo za refundacije boleznin.

Trenutno za seminar ni razpisanih terminov.

Vaša naložba v znanje

60,00 EUR +DDV

Prijavite se

Prijavo na seminar lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530 ali data@data.si. Preverite tudi seznam ostalih izobraževanj.

Ko bomo prejeli vašo prijavo na seminar, vam bomo poslali predračun. Vljudno vas prosimo, da ga poravnate vsaj 3 dni pred udeležbo, saj bomo le tako vedeli, da se boste seminarja zagotovo udeležili.

V kolikor se seminarja ne boste mogli udeležiti, nas vsaj 3 dni pred pričetkom seminarja obvestite (po telefonu 01 6001 530 ali e-pošti data@data.si), da bomo vaše mesto odstopili drugemu.

Skrajni rok za morebitno odjavo je 3 delovne dni pred pričetkom izobraževanja. Odjav oz. sprememb po tem terminu iz organizacijskih razlogov ne moremo upoštevati. V kolikor se ne boste odjavili prej kot 3 dni pred dogodkom, vam zaračunamo administrativne stroške, in sicer v vrednosti 20% kotizacije.

Udeleženci tega izobraževanja so izbrali tudi

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Številni delodajalci so pogosto izgubljeni med zahtevami zakonov, pravilnikov in pogodb, ki bi jih morali poznati, upoštevati in realizirati. Posledice poslovanja, ki ni usklajeno z zakonodajo, pa so pogosto neprijetni obiski različnih inšpekcij. Naši pravniki se srečujejo s konkretnimi primeri, ko so podjetja zaradi visokih glob in ostalih sankcij v resnih težavah. Mnogi delodajalci se morajo zato odločiti celo za zaprtje podjetja. Zapletom bi se lahko izognili, če bi bili seznanjeni z vsemi obveznostmi, ki delodajalca pričakujejo od dne ustanovitve podjetja. Več informacij

prednosti in slabosti samozaposlitve

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Na seminarju vam predstavimo finančne in organizacijske prednosti in slabosti samozaposlitve. Razkrijemo vam, kako je sestavljena plača, kolikšen delež morate odtegniti državi in koliko ostane vam, kako lahko kljub samozaposlitvi poskrbite za pokojnino in številne druge podrobnosti. Več informacij