Go to Top

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Predavatelj: Manja Veličkovič, univ. dipl. pravnica | Dunajska cesta 136, Ljubljana | 120 min.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Vsebina izobraževanja

Spoznajte predavatelja

Predavatelj na izobraževanju
Manja Veličkovič, univ. dipl. pravnica

Predavateljica je univerzitetna diplomirana pravnica s pravniškim državnim izpitom. Po zaslugi dolgoletnih izkušenj, med drugim v sodstvu in odvetništvu, svetuje na področjih gospodarskega, izvršilnega in delovnega prava ter na drugih področjih civilnega prava. Zaradi vsakodnevnega stika s podjetniki pozna težave delodajalcev in jim nudi strokovno podporo pri usklajevanju poslovanja z zakonodajo.

Pravna služba podjetja Data, d.o.o., se vsakodnevno sooča s številnimi vprašanji delodajalcev o njihovih obveznostih, ki jih nalaga slovenska zakonodaja. Naši pravniki med svetovanji ugotavljajo, da se večina delodajalcev sicer zaveda svojih obveznosti, a so pogosto izgubljeni med zahtevami zakonov, pravilnikov in pogodb.

Posledice poslovanja, ki ni usklajeno z zakonodajo, so pogosto neprijetni obiski različnih inšpekcij. Med pravnim svetovanjem se srečujemo z mnogimi konkretnimi primeri, ko so podjetja zaradi visokih glob in ostalih sankcij v resnih težavah. Mnogi se morajo odločiti celo za zaprtje podjetja.

V večini primerov pa bi se tem zapletom lahko izognili, če bi bili seznanjeni z vsemi obveznostmi, ki se od delodajalca pričakujejo od dne ustanovitve podjetja. Naši pravniki so jih zbrali na enem mestu - vabimo vas na brezplačen seminar o vseh obveznostih delodajalcev.

Med drugim vam bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

  • Kateri pravilniki so obvezni in kateri priporočljivi?
  • Kdo naj vam pripravi pravilnike?
  • Katere kadrovske evidence morate voditi in kako?
  • Kako urediti sodelovanje z zunanjimi sodelavci? 

Program

  • Pravilniki, ki jih predpisuje slovenska delovnopravna zakonodaja.
  • Kazni, ki vas lahko doletijo, če poslovanja nimate urejenega v skladu s tovrstno zakonodajo.
  • Katere pravilnike in pogodbe lahko pripravi kadrovnik, katere pa raje prepustite pravnim strokovnjakom.
  • Kadrovske evidence in obveznosti delodajalcev, povezane z njimi.
  • Druge oblike dela (poleg pogodbe o zaposlitvi): kdaj lahko sklenete avtorsko, podjemno ali pogodbo o poslovnem sodelovanju in kdaj je to prepovedano.
POGOJ ZA UDELEŽBO NA SEMINARJU JE VELJAVNO PCT POTRDILO. BREZ IZPOLNJEVANJA PCT POGOJA VSTOP V STAVBO NE BO MOŽEN. V STAVBI JE VES ČAS OBVEZNO NOŠENJE ZAŠČITNE MASKE IN OHRANJANJE VARNOSTNE RAZDALJE.

Komu je izobraževanje namenjeno?

Vsem podjetjem in ustanovam, ki zaposlujejo delavce ali sodelujejo s zunanjimi sodelavci. K udeležbi vabimo predvsem vodstveni kader in kadrovike. Po seminarju se boste lahko dogovorili tudi za termin individualnega pravnega svetovanja.

Trenutno za seminar ni razpisanih terminov.

Vaša naložba v znanje

Seminar je brezplačen!

Prijavite se

Prijavo na seminar lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530 ali data@data.si. Preverite tudi seznam ostalih izobraževanj.

Udeleženci tega izobraževanja so izbrali tudi

skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja. Brezplačna ustanovitev s.p. ali d.o.o. na SPOT Registracije! Več informacij

zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vsi ljudje imamo ideje in prebliske. O njih se pogovarjamo s prijatelji na kavi, a smo pogosto preveč previdni. Zato le redki zberejo pogum, v svojih idejah prepoznajo poslovno priložnost in jih uresničijo. Udeležite se brezplačnega seminarja in spremenite svoje zamisli in hobije v priložnost za zaslužek Več informacij