Go to Top

E-urejanje socialnih zavarovanj: M obrazci

Predavateljica: Bogdana Rejc, uni. dipl. soc. | Dunajska cesta 136, Ljubljana | 90 min.

E-urejanje socialnih zavarovanj: M obrazci

Vsebina izobraževanja

Spoznajte predavatelja

Predavatelj na izobraževanju
Bogdana Rejc, uni. dipl. soc.
podjetniška svetovalka

Bogdana Rejc je že vrsto let podjetniška svetovalka, ki vsak dan pomaga čez postopke registracije podjetij, pri spremembah podatkov in pri številnih drugih nujnih opravilih desetinam podjetnikov in bodočih podjetnikov.

Prijave in odjave v socialna zavarovanja ter spremembe morajo podjetniki zase, za svoje zaposlene, družinske člane ali osebe, ki jim pomagajo na podlagi pogodb civilnega prava, urejati z M obrazci.

Zato smo pripravili seminar, na katerem vam bomo predstavili M obrazce, s katerimi se najpogosteje srečujete podjetniki zase in za svoje zaposlene. Predstavili vam bomo zavarovalne osnove oziroma različne vrste prispevkov. Seznanili vas bomo s tem, katere podatke morate vedeti in kakšne pogoje izpolnjevati, da boste posamezen M obrazec lahko oddali.

Zaradi sprememb zakonodaje ne morete več nobenega M obrazca oddati na izpostavah Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, lahko pa vse M obrazce oddate sami na portalu e-Vem, na točkah VEM ali preko pooblaščene osebe.

Na seminarju vam bomo pokazali tudi praktičen primer izpolnjevanja posameznih M obrazcev in vas seznanili z nekaterimi zapleti in triki, ki se lahko pojavijo, ko se boste oddaje lotili samostojno.

Program

  • Katere obrazce za prijavo, odjavo, spremembo zavarovanja in za prijavo za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni poznamo in najpogosteje uporabljamo?
  • Katere so najpogostejše zavarovalne podlage za katere se oddajajo M obrazci?
  • Katere dokumente potrebuje samostojni podjetnik in podjetje za prijavo delavca, družinskega člana ali sodelavca na podlagi civilne pogodbe za prijavo v zavarovanje?
  • Kako se zavaruje nosilec dejavnosti in družbenik, ki je hkrati zastopnik v podjetju?
  • Kdaj je potrebno Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije sporočiti spremembe podatkov pri zavarovanjih zaposlenih pri samostojnem podjetniku ali v podjetju?
  • Kakšen je postopek v primeru, ko samostojni podjetnik ali družbenik uveljavlja skrajšan delovni čas zaradi odločbe centra za socialno delo ali odločbe o invalidnosti?
  • Katere priloge mora samostojni podjetnik ali podjetje pripraviti za odjavo delavca ali drugih oseb iz posameznega socialnega zavarovanja?
  • Kako lahko podjetnik sam ureja postopke preko portala e-Vem?
  • Kako lahko samostojni podjetnik pooblasti drugo osebo za oddajo M obrazcev?

Komu je izobraževanje namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno samostojnim podjetnikom, družbenikom ali vodilnim v d. o. o.-jih, ki želijo sami oddajati M obrazce ali želijo razumeti, kako se urejajo socialna zavarovanja, kadrovskim službam ali drugim zaposlenim v podjetjih, ki urejajo kadrovske zadeve za podjetja in podjetnike.

Trenutno za seminar ni razpisanih terminov.

Vaša naložba v znanje

49,00 EUR +DDV

Prijavite se

Prijavo na seminar lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530 ali data@data.si. Preverite tudi seznam ostalih izobraževanj.

Ko bomo prejeli vašo prijavo na seminar, vam bomo poslali predračun. Vljudno vas prosimo, da ga poravnate vsaj 3 dni pred udeležbo, saj bomo le tako vedeli, da se boste seminarja zagotovo udeležili.

V kolikor se seminarja ne boste mogli udeležiti, nas vsaj 3 dni pred pričetkom seminarja obvestite (po telefonu 01 6001 530 ali e-pošti data@data.si), da bomo vaše mesto odstopili drugemu.

Skrajni rok za morebitno odjavo je 3 delovne dni pred pričetkom izobraževanja. Odjav oz. sprememb po tem terminu iz organizacijskih razlogov ne moremo upoštevati. V kolikor se ne boste odjavili prej kot 3 dni pred dogodkom, vam zaračunamo administrativne stroške, in sicer v vrednosti 20% kotizacije.

Udeleženci tega izobraževanja so izbrali tudi

Trenutno za predloge še ni dovolj podatkov.