Go to Top

Abeceda poslovanja

Predavatelj: Računovodski servis DATA | Dunajska cesta 136, Ljubljana | 90 min.

Abeceda poslovanja

Vsebina izobraževanja

Spoznajte predavatelja

Predavatelj na izobraževanju
Računovodski servis DATA

Računovodski servis DATA skrbi za računovodstva samostojnih podjetnikov, strankam svetuje in nudi podporo od registracije s. p. dalje. Vsak dan jim pomaga ob različnih dilemah pri DDV, plačah, prispevkih in poročilih.

Abeceda poslovanja je seminar za sveže podjetnike brez izkušenj z vodenjem poslov, saj na enem mestu izveste, kar morate vedeti od prvega dne poslovanja.

Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun? Ali veste, kako uveljaviti strošek nakupa avtomobila in druge opreme? Ste seznanjeni z vsemi roki oddaj dokumentov, katerih podjetnik ne sme zamuditi? Ali veste, kako postati zavezanec za DDV?

Ob tem, da se podjetnik spozna na svojo dejavnost, ki jo namerava opravljati, mora vedeti še cel kup drugih podrobnosti, na katere mora biti pozoren pri vodenju lastnega podjetja ali samostojne dejavnosti. Nekatere mora poznati zato, da zadosti zakonodajnim zahtevam, nekatere pa zato, da mu bo pri poslovanju v njegovem novem podjetju čim lažje ter da bo njegovo podjetje ali samostojna dejavnost dolgoročno čim bolj uspešno.

Čeprav menite, da poznate vse zahteve, ki jih prinaša vodenje lastnega podjetja in se boste znašli, je najlažje in najhitreje dobiti vse informacije na enem mestu, si pripraviti seznam obveznosti, ki vas čakajo ter se pripraviti na korake v rasti mladega podjetja. Le tako se boste lahko brez skrbi posvetili tisti dejavnosti, ki ste se je lotili, brez da bi vas bremenilo nepoznavanje birokracije.

Pri vodenju vaših poslov vam bosta koristila tudi seminarja o potnih nalogih in samostojnem vodenju knjigovodstva. Preverite njuno vsebino in razpisane termine.

Program

 • Katere oblike vodenja poslovnih knjig poznamo?
 • Kako je podjetnik obdavčen?
 • Kdo je davčni zavezanec?
 • Kateri so prihodki podjetja?
 • Kateri so odhodki podjetja? (stroški storitev, potni stroški, stroški zaposlenih, prispevki za socialno varnost, amortizacija, osnovna sredstva ipd.)
 • Kaj je to dobiček?
 • Kaj je to DDV in kakšne so obveznosti?
 • Kako postati davčni zavezanec za DDV?
 • Kako izstaviti račun?
 • Katere stroške lahko v podjetju uveljavljam in na kakšen način?
 • Pravila plačevanja v gotovini.
 • Načini plačevanja zasebnikov.
 • Na kaj moram biti pozoren pri hrambi poslovnih knjig?
 • Katerih pomembnih rokov ne smem zamuditi?

Komu je izobraževanje namenjeno?

Podjetnikom začetnikom (s. p. in družbe), ki želijo spoznati osnove poslovanja, podjetnikom začetnikom, ki se s podjetništvom srečujejo prvič ter vsem ostalim interesentom. Če ste stranka našega računovodstva, je seminar za vas brezplačen!

Termin

četrtek, 12. 09. 2024 10:30 do 12:00

Vaša naložba v znanje

49,00 EUR +DDV

Prijavite se

Prijavo na seminar lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530 ali data@data.si. Preverite tudi seznam ostalih izobraževanj.

Ko bomo prejeli vašo prijavo na seminar, vam bomo poslali predračun. Vljudno vas prosimo, da ga poravnate vsaj 3 dni pred udeležbo, saj bomo le tako vedeli, da se boste seminarja zagotovo udeležili.

V kolikor se seminarja ne boste mogli udeležiti, nas vsaj 3 dni pred pričetkom seminarja obvestite (po telefonu 01 6001 530 ali e-pošti data@data.si), da bomo vaše mesto odstopili drugemu.

Skrajni rok za morebitno odjavo je 3 delovne dni pred pričetkom izobraževanja. Odjav oz. sprememb po tem terminu iz organizacijskih razlogov ne moremo upoštevati. V kolikor se ne boste odjavili prej kot 3 dni pred dogodkom, vam zaračunamo administrativne stroške, in sicer v vrednosti 20% kotizacije.

Udeleženci tega izobraževanja so izbrali tudi

skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja. Brezplačna ustanovitev s.p. ali d.o.o. na SPOT Registracije! Več informacij

prednosti in slabosti samozaposlitve

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Na seminarju vam predstavimo finančne in organizacijske prednosti in slabosti samozaposlitve. Razkrijemo vam, kako je sestavljena plača, kolikšen delež morate odtegniti državi in koliko ostane vam, kako lahko kljub samozaposlitvi poskrbite za pokojnino in številne druge podrobnosti. Več informacij