Go to Top

Zelo dobri zaposlitveni obeti za začetek leta!

Delodajalci v Sloveniji imajo glede na raziskavo o zaposlovanju optimistični; zaposlitveni obeti za začetek leta so namreč zelo dobri, pišejo Finančni trgi. Napoved zaposlovanja je namreč najboljša od začetka izvajanja raziskave v začetku leta 2011, pričakovanja so boljša v vseh panogah in v vseh regijah.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Vse, kar morate vedeti od prvega dne poslovanja na enem mestu!

Več informacij

Finančni trgi pišejo, da jih med 622 delodajalci, ki so sodelovali v raziskavi, v prvem četrtletju prihodnje leto 16 odstotkov načrtuje rast zaposlovanja, trije odstotki upad zaposlovanja, 79 odstotkov pa jih ne predvideva sprememb v zaposlitveni strukturi, so sporočili iz družbe Manpower.

Prijava na izobraževanje

zaposlitveni obetiNeto napoved zaposlovanja po sezonski prilagoditvi znaša +17 odstotkov in je najmočnejša od začetka izvajanja raziskave v Sloveniji v začetku leta 2011. Obeti sledijo napovedim za zadnje četrtletje letos, ki so bili najboljši doslej.

Napoved je za pet odstotnih točk boljša kot za zadnje četrtletje letos in za 13 odstotnih točk boljša kot za prvo četrtletje letos, pišejo Finančni trgi.

Potrebujete kadrovsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Delodajalci v vseh gospodarskih panogah pričakujejo rast zaposlitvenih možnosti, najboljše napovedi so za panoge proizvodnje in gradbeništva (neto napoved po +24 odstotkov), javne uprave in socialnih storitev (+17 odstotkov), trgovine na debelo in drobno (+16 odstotkov), finančnih in poslovnih storitev, zavarovalništva in nepremičnin ter transporta, logistike in komunikacij (po +13 odstotkov).

Najbolj previdni so delodajalci v panogi kmetijstva, lova, gozdarstva in ribolova, njihova neto napoved za prvo četrtletje znaša +7 odstotkov.

Prijava na izobraževanje

Zaposlitveni obeti so boljši v vseh štirih regijah!

Zaposlitveni obeti so boljši v vseh štirih regijah, najbolj v osrednji (osrednjeslovenska, gorenjska in zasavska) z neto napovedjo +19 odstotkov, sledijo jugozahodna (notranjsko-kraška, goriška in obalno-kraška) s +18 odstotkov, jugovzhodna (spodnjeposavska in jugovzhodna) s +14 odstotkov in severovzhodna (pomurska, podravska, koroška, savinjska) s +13 odstotkov, pišejo. Na četrtletni ravni so se najbolj izboljšali v jugozahodni regiji, na letni v osrednji in jugozahodni regiji.

Zelo dobri zaposlitveni obeti za začetek leta!

Klikni in deli

Obeti glede na velikost podjetja

Glede na velikost podjetja so se napovedi izboljšale v vseh skupinah podjetij, v treh od štirih so najboljša doslej. V velikih podjetjih neto napoved znaša +32 odstotkov, v srednje velikih +21 odstotkov, v malih podjetjih +15 odstotkov in v mikro podjetjih +8 odstotkov, še pišejo Finančni trgi. Na četrtletni ravni so se najbolj izboljšale pri velikih podjetjih, na letni ravni pri velikih in srednje velikih podjetjih.

Kako je na tujem?

Na globalni ravni so napovedi najboljše na Tajvanu, v Indiji, na Japonskem, Madžarskem in v Sloveniji, najslabše v Braziliji, Švici in Italiji, so še zapisali.

Vir: Finančni trgi

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja