Go to Top

Zavarovalnice najvišje odškodnine pravnih oseb obračunale za zavarovanje odgovornosti uporabe avtomobilov

Zavarovalnice so v letu 2015 obračunale skupaj za 1.909 milijonov evrov bruto premij. Večji del teh sredstev, 81 odstotkov, je bil obračunan fizičnim osebam, 19 odstotkov pa je bilo obračunanih pravnim osebam. Kaj pa so pravne osebe največkrat zavarovale in za katere vrste zavarovanj je bilo obračunanih največ odškodnin?

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Če mislite, da je tistih 10 zakonov več kot dovolj, kar mora o poslu vedeti (bodoči) podjetnik, se krepko motite.

Več informacij

Struktura slovenskega zavarovalnega trga v letu 2015 glede na zavarovalne vrste in poslovne subjekte kaže, da je bil večinski delež bruto premij in odškodnin obračunan fizičnim osebam, piše Statistični urad RS (Surs).

Prijava na izobraževanje

ZavarovalnicePri pravnih osebah je bil znesek obračunanih premij najvišji za drugo škodno zavarovanje (61,4 milijona evrov), sledili sta zavarovanje požara in elementarnih nesreč  (59,7 milijona evrov) in zavarovanje kopenskih motornih vozil  (56,8 milijona evrov). Največji zneski odškodnin so bili obračunani za zavarovanje odgovornosti pri uporabi motornih vozil (42,3 milijona evrov), za zavarovanje kopenskih motornih vozil (33,6 milijona  evrov)za drugo škodno zavarovanje (32,4 milijona evrov) in za zavarovanje požara in elementarne nesreče (31,3 milijona evrov).

Zavarovalnice so v letu 2015 19 odstotkov vseh premij obračunale pravnim osebam.

Klikni in deli

Pri fizičnih osebah (samostojni podjetniki, druge registrirane fizične osebe in gospodinjstva) je bil znesek obračunanih bruto premij najvišji za življenjsko zavarovanje (491,8  milijona evrov) in dopolnilno (prostovoljno)  zdravstveno zavarovanje (481,5 milijona evrov), sledili sta zavarovanje odgovornosti pri uporabi motornih vozil (174,4 milijona  evrov) in zavarovanje kopenskih motornih vozil  (165,7 milijona evrov).

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Prijava na izobraževanje

Vir: SURS

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja