Go to Top

Zastavljene premičnine pravnih oseb v eni aplikaciji

Zdaj je mogoče zastavljene premičnine pravnih oseb iskati tudi z oznakami pravnih oseb in ne več le preko identifikacijskih številk premičnin. Upniki bodo tako lažje preverili, katere premičnine so zastavili njihovi dolžniki in komu, prav tako bodo lahko bolj enostavno preverili, za kakšno višino glavnice so bile zastavljene.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Na kaj morate biti pozorni pri poslovanju, da ne boste ostali praznih rok?

Več informacij

Agencija za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) je namreč pripravila aplikacijo eRZPP, preko katere je iskanje zastavljenih premičnin  po dolžnikih in zastaviteljih mogoče preko oznak dolžnika oziroma zastavitelja, ki je poslovni subjekt. Po novem boste lahko to naredili z vnosom matične številke, davčne številke ali imena poslovnega subjekta preko že omenjene spletne aplikacije.

Prijava na izobraževanje

Ajpes omogočil iskanje tudi po zastavljenih premičninah s pomočjo imena podjetja.

Klikni in deli

»Iskanje neposestnih zastavnih pravic na premičninah je tako omogočeno tudi uporabnikom, ki ne razpolagajo s podatkom o identifikacijski številki premičnine, s čimer se zagotavlja višja stopnja varnosti v pravnem prometu,« ugotavljajo pristojni v sporočilu Ajpesa.

zastavljene premičnine

S pomočjo aplikacije je mogoče preveriti, katera motorna vozila, zaloge, opremo ali živali s podrobnostmi oziroma identifikacijskimi znaki zastavljenega je pravna oseba zastavila. Izpis prikaže tudi podatke o tem, kdo je upnik, kakšna je višina glavnice ter kdaj je datum začetka in datum zapadlosti zadeve, nenazadnje pa se izpiše tudi lokacija, kjer se premičnina v času zastavitve nahaja.

Prijava na izobraževanje

Aplikacija je dostopna tukaj.

Če potrebujete pomoč pri izterjavi vaši dolžnikov, vam lahko pri tem pomaga tudi naša pravna služba. Dosegljivi smo na 01 600 1530 ali na elektronski pošti na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja