Go to Top

Zaslužek na internetu: Kako do njega?

Zaslužek na internetu marsikoga privlači. Večinoma se do njega lahko pride z delom od doma, ki mnogim daje želeno svobodo. Seveda pa ni tako v vseh primerih. Zaslužek na internetu vam lahko prinese tudi spletna prodaja vaših izdelkov oziroma storitev.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vas mika zaslužek na internetu? Je vaša ideja zanj dovolj dobra?

Več informacij

Zaslužek na internetu: Potrebno je znanje

Da bi zaslužili na internetu, imate seveda ogromno možnosti in priložnosti. V osnovi potrebujete samo računalnik ter dostop do interneta, v večini primerov pa tudi lastno spletno stran. Preden se zadeve lotite zares, preglejte, kaj ponuja konkurenca in si pridobite nekaj osnovnega marketinškega znanja. Seznanjeni morate biti z osnovnimi oglaševalskimi sistemi, poznati morate podatkovno analitiko vaše spletne strani in osnove trženja. Če boste imeli spletno trgovino, ne smete pozabiti na kakovostno uporabniško izkušnjo na njej. Poskrbite za pojavljanje na družabnih omrežjih in ustrezno komunikacijo s strankami.

Seveda pa je temelj za dober za zaslužek na internetu vaša ideja. Zato, ne glede na to, kaj boste počeli, pridite na naš brezplačen seminar Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, na katerem boste svojo idejo za zaslužek na internetu preverili in dodelali.

Prijava na izobraževanje

Če ste ročno spretni in izdelujete različne unikatne izdelke, jih lahko prodajate preko Facebooka oziroma drugih družabnih omrežjih. V tem primeru gre za prodajo na daljavo oziroma za sklepanje pogodb na daljavo. Ob tem opozarjamo, da morajo biti za tovrstno prodajo izpolnjeni vsi pogoji oziroma vsa pravila iz Zakona o varstvu potrošnikov (ZVpot) glede prodaje na daljavo.

zaslužek na internetuSvoje izdelke lahko prodajate tudi v samostojni spletni trgovini ali preko drugih spletnih trgovin, kot sta na primer Etsy in Amazon Handmade. Pri tem morate biti pozorni, da v postopku za registracijo podjetja – bodisi ustanovitev s.p. bodisi ustanovitev d.o.o. – za svojo podjetniško dejavnost izberete tudi dejavnost s šifro 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetuPreko spleta pa lahko prodajate tudi z registracijo osebne dopolnilne dejavnosti.

Imeti spletno trgovino pa ni tako preprosto. Podjetnik mora upoštevati kopico pravnih predpisov, ki urejajo to področje. Zato pravno svetovanje pred zagonom spletne trgovine ni slaba odločitev.

Zaslužek na internetu: Bloganje

Zaslužek na internetu pa lahko prinese tudi bloganje. Pisanje bloga in ustvarjanje trenutno še bolj priljubljenih vlogov lahko kreativnim posameznikom prinese precej denarja. Seveda pa se morajo blogerji za uspeh potruditi. Imeti morajo veliko znanja s področja fotografije, snemanja in montaže video vsebin, smiselno morajo izbirati teme in znati nastopati pred kamero.

Ne pozabite. Registracija podjetja je resda preprost in hiter postopek, ki se brezplačno izvede na VEM točki Data, a na vodenje lastnega podjetja morate biti dobro pripravljen. Preverite ponudbo izobraževanj, ki jih nudimo bodočim podjetnikom, predvsem pa ne pozabite pred ustanovitvijo podjetja poslovno idejo dobro razdelati na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja