Go to Top

Zaposlovanje starejših od 55 let: Delodajalec lahko dobi do 13.000 evrov

Za zaposlovanje starejših od 55 let je na voljo skoraj 1,5 milijona evrov subvencij. Delodajalec bo za zaposlitev delavca iz omenjene starostne skupine lahko pridobil do 13.000 evrov.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Starost naj ne bo ovira, da se lotite nečesa, kar vas res veseli!

Več informacij

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo Aktivni do upokojitve. Program je namenjen spodbujanju trajnejšega zaposlovanja starejših brezposelnih za nedoločen čas oziroma do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno pokojnino. Slovenija je namreč po stopnji delovne aktivnosti starejših (v starosti od 55 do 64 let) na predzadnjem mestu v Evropi.

 Že veste, kdo se bo lahko upokojil v letu 2017?

Kako se bo izplačala subvencija za zaposlovanje starejših od 55 let?

Za pridobitev subvencije za zaposlovanje starejših od 55 let lahko kandidirajo delodajalci iz vse Slovenije, ki so pravne ali fizične osebe. Pogoj je, da poslujejo vsaj eno leto in imajo vsaj enega zaposlenega (ali je samozaposlena oseba, ki nima sklenjene pogodbe o zaposlitvi pri drugem poslovnem subjektu za več kot polovico polnega delovnega časa). Prav tako morajo imeti poravnane vse obveznosti do Finančne uprave RS (FURS).

zaposlovanje starejših od 55 letPonudbo za subvencionirano zaposlitev morajo oddati elektronsko (Portal za delodajalce). In sicer od 13. septembra 2017 do objave obvestila o zaprtju povabila zaradi porabe sredstev (najdlje do 13. oktobra 2017).

Delodajalci lahko za zaposlitev osebe, starejše od 55 let, za polni delovni čas pridobijo subvencijo 13.000 evrov.

Subvencija za zaposlovanje starejših od 55 let se izplača v dveh delih:

  • 10.000 evrov takoj po zaposlitvi, pri čemer je pomembno, da delodajalec ohrani zaposlitev najmanj 24 mesecev;
  • 3.000 evrov po izplačilu plače za 30. mesec zaposlitve, če je delodajalec zaposlitev po 24 mesecih ohranil še za vsaj 6 mesecev, to je skupaj 30 mesecev.

Prijava na izobraževanje

Kdo od brezposelnih bo imel prednost pri vključitvi v program?

V zaposlitev s pomočjo subvencije se bodo lahko vključile osebe, stare najmanj 55 let, ki so v evidenci brezposelnih prijavljene več kot en mesec. Pri vključevanju bodo imeli prednost prejemniki denarnega nadomestila za brezposelnost ali denarne socialne pomoči.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja