Go to Top

Zakaj registrirati podjetje na VEM točki?

Poznamo več razlogov, zakaj je dobro registrirati podjetje – družbo z omejeno odgovornostjo – na VEM točki.

Na DATI smo za izvajanje storitev na VEM točki pooblaščeni že več kot deset let, bistvo registracije podjetja na VEM točki pa lahko opišejo zgolj v treh besedah: hitro (registracija podjetja v pol ure!), enostavno in brezplačno! Ste vedeli, da na VEM točki lahko prijavite tudi prosto delovno mesto in urejate spremembe imena podjetja? Vse storitve VEM točk so popolnoma brezplačne, za urejanje storitev pa potrebujete le osebni dokument in davčno številko – za vse ostalo pa so tukaj DATINI strokovnjaki.

Na DATI vsak teden pripravljamo tudi brezplačne seminarje!

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Pred registracijo podjetja vam brezplačno svetujemo! Na DATI se ve, kako to gre!

Več informacij

Zakaj registrirati podjetje (d. o. o.) na VEM točki na DATI?

registrirati podjetjePodjetje lahko registrirate na dva načina. Na točki VEM ali pri notarju. Prva odločitev vas ne stane nič, druga od vas zahteva nekaj denarja. Kdaj in zakaj torej registrirati podjetje na VEM točki in v katerih primerih pri notarju?

V nekaterih primerih res ne gre drugače, kot da registrirate podjetje pri notarju, npr. ko želita biti družbenika podjetja mož in žena ali ko želite v osnovni kapital vložiti stvarni vložek ali če želite imeti v večosebni družbi posebne člene v družbeni pogodbi.

Vendar pa nato niti kasneje nekaterih ostalih storitev, kot je denimo dodajanje dodatnih dejavnosti, ne boste mogli brezplačno urediti na VEM točki ali prenesti sedeža podjetja iz Ljubljane v Maribor. To lahko sicer na VEM točki opravite brezplačno, pri notarju pa boste morali za te storitve praviloma plačati.

Vse storitve, ki jih nudijo točke VEM, so brezplačne. Tudi na VEM točki, ki jo imamo v podjetju Data na Dunajski 136 v Ljubljani!

Pridite po brezplačen nasvet!

  • Kaj lahko urejate na VEM točki?

Namen točk VEM je, da lahko uredite Vse na Enem Mestu (VEM): vse formalnosti, potrebne za ustanovitev enostavne poslovne oblike podjetja.

Če se registrirate podjetje na točki VEM, boste to opravili hitro in zastonj!

Klikni in deli

Na točki VEM lahko uredite določene formalnosti tudi po registraciji podjetja, in sicer se lahko identificirate za namene DDV, uredite obvezna socialna zavarovanja za vaše zaposlene … Uredite pa lahko tudi spremembe podatkov podjetja.

Na VEM točki lahko urejate naslednje storitve:

Vpis v sodni/poslovni register: ustanovitev enostavne eno-osebne d. o. o. in registracija enostavne več-osebne d. o. o.

Prijava spremembe firme, poslovnega naslova, zastopnika in dejavnosti pri enostavni eno-osebni ali več-osebni d. o. o. v sodnem/poslovnem registru.

Prijava davčnih podatkov (vpis v davčni register, obvestilo o spremembi davčnega obdobja, izračun predvidene davčne osnove DDPO) za vse vrste družb.

Predložitev zahtevka za identifikacijo za namene DDV za vse vrste družb.

Prijava prostega delovnega mesta.

Rezervacija ime podjetja.

Dodajanje dejavnosti.

Predlog za vpis poslovne enote.

  • Kdaj k notarju?

Ko želita družbenika  v d. o. o. (večosebni d. o. o.) biti zakonca, mož in žena.

Ko se želite kot d. o. o. izpisati iz sodnega registra.

Ko ustanavljate d. o. o., ki ima za osnovni kapital stvarni vložek in ne denarja.

Ko želi več družbenikov skleniti kompleksnejšo družbeno pogodbo posebnimi členi.

Ko ima družbenik družbeno pogodbo sklenjeno v obliki notarskega zapisa, mora nato večinoma tudi vpis spremembe sedeža (ter druge spremembe) urediti s pomočjo notarja.

Ko urejate pomembnejše sklepe zakon predpisuje, da mora pomembnejše sklepe potrditi notar.

Pridite po brezplačen nasvet, preden registrirate podjetje!

Z našo pomočjo se boste lahko lažje odločili glede na vaše potrebe in želje, zato nas pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po emailu data@data.si in dogovorili se bomo za termin.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja