Go to Top

Zakaj je zdaj pravi čas za odprtje podjetja?

Ne govorimo na pamet – statistike kažejo, da je letos dober čas za odprtje podjetja, torej za ustanovitev d. o. o. ali odprtje s. p.

odprtje podjetja

In kaj pravi statistika?

Trgovci zaslužijo več.

Prodaja raznovrstnih izdelkov (neživil) je v oktobru dosegla najvišjo raven v zadnjih treh letih, prihodki v trgovini pa so se v primerjavi z prvimi desetimi meseci lanskega leta povečali za pol odstotka. Primerjava meseca oktobra 2015 z oktobrom 2014 kaže, da so prihodki od prodaje neživil višji za 6,2 odstotka. Tudi avtomobili se prodajajo bolje – letos so prihodki prodajalcev avtomobilov v primerjavi z lani višji kar za 9,6 odstotkov. Za slab odstotek so se povišali tudi realni prihodki od prodaje v trgovini na drobno, vse to pa so dobre novice, če se odločate za odprtje podjetja za trgovsko dejavnost.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Če niste prepričani, kaj vse vas čaka, ko se odločite za odprtje podjetja, se lahko udeležite našega brezplačnega seminarja, kjer boste izvedeli vse podrobnosti o ustanovitvi d. o. o. ali odprtju s. p. , odgovorili pa bomo tudi na vaša vprašanja, ki se vam zastavljajo pred vstopom v podjetništvo.

Več informacij

 Turistov je vedno več.

V hotelih, sobah in apartmajih je bilo oktobra za odstotek več nočitev turistov kot jih je bilo v oktobru lani, tja pa je prispelo za tri odstotke več turistov, pravi državna statistika. Od tega je bilo kar za pet odstotkov več tujcev. Dobra tretjina (35 odstotkov) gostov je prišlo v zdraviliške občine, 15 odstotkov pa v Ljubljano. V Ljubljano je bilo oktobra letos glede na lanski oktober kar za 12 odstotkov več turistov! Še vedno prihaja največ Avstrijcev, Italijanov, Nemcev in Hrvatov. Italijanov pa je bilo celo za 14 odstotkov več kot oktobra lani.

V primerjavi z lani je letos turistov več že celo letošnje leto – kar za 11 odstotkov.

Klikni in deli

Gospodinjstva več kupujejo. Podjetja več investirajo.

Tudi v vsem tretjem četrtletju letošnjega leta smo vsi več zapravljali in porabili za 1,2 odstotka več kot v prejšnjem obdobju. Gospodinjstva so za trajne nakupe porabila za 8,1 odstotka več denarja, vedno več pa trošimo tudi za netrajne dobrine in storitve, kar je pomembno, če se odločate za odprtje podjetja za gostinsko dejavnost, frizerstvo ali kozmetično dejavnost. Za 0,9 odstotka so porabili tudi v državnih organih in institucijah. Še vedno pešajo naložbe v nepremičnine – investicij v gradbene objekte je bilo v primerjavi z tretjim četrtletjem lanskega leta manj za 11,6 odstotka. Podjetja so sicer več vlagala v stroje in opremo (za 5,5 odstotka več) ter v transport (za 12,8 odstotka) . Statistiki iz vsega skupaj ugotavljajo, da je bil tudi bruto domači proizvod (BDP) v tretjem četrtletju letos višji za 2,5 odstotka glede na lani, povečala pa se je tudi skupna dodana vrednost slovenskega gospodarstva.

Pozitivni trendi za gospodarstvo – povečuje se potrošnja posameznikov, podjetij in države.

Klikni in deli

Že lani se je več podjetnikov kot v letu prej odločilo za odprtje podjetja – samo v Ljubljani je bilo na novo odprtih podjetij 1.266 več.

Če potrebujete individualen nasvet, ko se podajate v odprtje podjetja, se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali pa nam pošljite email na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja