Go to Top

Vzdrževanje gasilnih aparatov – dejavnost, ki se opravlja le s posebnimi pooblastili!

Vsi se srečujemo z njimi – bodisi v poslovnih stavbah ali v več-stanovanjskih objektih doma. Vzdrževanje gasilnih aparatov je pomembno delo, ki zagotavlja pravilno in varno delovanje teh naprav v času, ko to najbolj potrebujemo. Dejavnost je regulirana in zahteva izpolnitev določenih pogojev. Dobra novica pa je, da lahko ročne in prevozne gasilne aparate vzdržujejo tako pravne kot fizične osebe. Rezervirajte svoj brezplačen termin in ustanovite svoje podjetje za vzdrževanje gasilnih aparatov.

Informativni izračun plače

Registracija dejavnosti za vzdrževanje gasilnih aparatov

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Za vzdrževanje gasilnih aparatov mora biti vzdrževalec registriran za opravljanje dejavnosti, torej imeti registrirano dejavnost »Popravila strojev in naprav« (SKD 33.120), imeti zaposlenega ali kako drugače urejeno pogodbeno sodelovanje z vsaj enim serviserjem gasilnih aparatov, imeti ustrezno opremo, ki je skladna z zahtevami proizvajalca za določene vrste gasilnikov in imeti sklenjeno pogodbo za vzdrževanje gasilnih aparatov s proizvajalcem gasilnika ali zastopnikom proizvajalca.

Za opravljanje dejavnosti mora vzdrževalec pridobiti tudi pooblastilo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje za opravljanje vzdrževanja gasilnikov.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Dejavnost vzdrževanje gasilnih aparatov opravlja serviser, in kdo je potemtakem lahko serviser?

Serviser gasilnikov, mora imeti vsaj poklicno strokovno izobrazbo kovinarske ali gasilske stroke. Imeti mora tudi uspešno opravljen preizkus znanja pri proizvajalcu gasilnika ali zastopniku proizvajalca.

Za serviserja, ki polni ampule z ogljikovim dioksidom in vzdržuje gasilnike z ogljikovim dioksidom, je zahtevan tudi opravljen predpisan preizkus znanja za polnilca tehničnih plinov, ter nižja poklicna izobrazba (III. raven zahtevnosti) – pridobljeno po izobraževalnem programu strokovnega področja za strojništvo, elektrotehniko, rudarstvo, gradbeništvo, promet, trgovino ali kemijo – z najmanj tremi leti delovnih izkušenj. Dejavnost lahko opravlja alternativno tudi delavec z osnovnošolsko izobrazbo, starejši od 18 let, z najmanj pet let delovnih izkušenj, in opravljenim preizkusom znanja za polnilca tehničnih plinov.

Informativni izračun dohodnine

Postopek registracije podjetja za vzdrževanje gasilnih aparatov se lahko prične na VEM točki pred zahtevanimi dovoljenji

Postopek registracije s.p. ali ustanovitve d.o.o. se lahko začne pred pridobitvijo vseh potrebnih dovoljenj, a izvajanje te regulirane dejavnosti, šele po izpolnitvi vseh zahtevanih pogojev.

Registrirate lahko tako s.p. kot tudi d.o.o. na naši VEM točki Data in to brezplačno! Pokličite za termin na tel. 01 600 1530 in povprašajte, kaj je vse potrebno za registracijo.

Pravni nasvet

Potrebujete pomoč pri urejanju požarne varnosti za vaše poslovne prostore ali objekte – obrnite se na Data d.o.o.!

Pri podjetju Data d.o.o. Vam lahko posredujemo tudi pomoč za izdelovanje požarnih redov za objekte in poslovne prostore ali izdelave ocen požarne ogroženosti. V kolikor za Vaše poslovne prostore potrebujete izdelavo načrtov evakuacije in požarnih načrtov, pregled objektov ali urejanje zakonsko predpisanih evidenc požarnega varstva, se lahko obrnete na nas in uredili Vam bomo potrebno pomoč.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite nas na 01 6001 528 ali pa nam pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja