Go to Top

Vse novosti pooblaščanja: vročanje in eVročanje

Finančna uprava RS (Furs) je objavila spremembe dokumenta eVročanje – Pooblaščenec za vročanje. Pri tem opozarjajo, da zavezanci, ki so del sistema eVročanja, preverijo, ali imajo njihovi pooblaščenci za vročanje potrebno programsko in strojno opremo za vstop v portal eDavki, sicer dokumenta ne bodo mogli prevzeti in bo nastopila fikcija vročitve.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Poznate besedo V kot vročanje? Vso abecedo poslovanja vam razložimo na DATI!

Več informacij

Vse novosti glede pooblaščanja na enem mestu

vročanjeČe vstopate v portal eDavki z digitalnim potrdilom, izdanim kot zaposlen pri fizični osebi z dejavnostjo, lahko dokumente, ki se elektronsko vročajo, sami prevzamete s podpisom elektronske vročilnice. Če vseeno želite imeti pooblaščenca za vročanje, je potrebno oddati obrazec Vročanje-PE. V tem primeru bo elektronsko vročilnico lahko podpisal samo pooblaščenec za vročanje oziroma dokumenti, ki se vročajo še v papirni obliki, bodo vročeni na naslov pooblaščenca za vročanje.

Prijava na izobraževanje

  • Ko dokumente prevzame tajnica

Če želite, vaše dokumente prevzema vaša tajnica, mora ta imeti digitalno potrdilo, izdano kot zaposlena v podjetju XY. V tem primeru ni potrebno oddati obrazca Vročanje-PE, ampak ji dodelite notranje pooblastilo za skupino eVročanje in za obrazec Obv-DZ.

Imajo vaši pooblaščenci potrebno programsko in strojno opremo za vstop v eDavke? Sicer vročanje ne bo uspelo.

Klikni in deli

  • Ko dokumente prevzame pooblaščenec

Pooblaščenca za vročanje, ki bo prevzemal le dokumente, ki se vročajo v elektronski obliki, ne morate določiti. Pooblaščenec za vročanje bo prejemal vse dokumente v skladu z obsegom pooblastila, ne glede na to kakšen je tehnični način vročanja (tj. v papirni obliki prek pošte ali v elektronski obliki prek portala eDavki).

Prijava na izobraževanje

Če je pooblastitelj del sistema eVročanje, bo davčni organ dokument, ki ga mora vročiti njegovemu pooblaščencu, odložil v portal eDavki, kjer bo pooblaščenec z uporabo digitalnega potrdila podpisal elektronsko vročilnico in s tem prevzel dokument.

Če je pooblastitelj fizična oseba, ki ni del sistema eVročanja, bo davčni organ dokument vročal pooblaščencu v papirni obliki prek pošte.

Potrebujete davčno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

  • Zunanje pooblastilo za pregled dokumentov

Zunanje pooblastilo za skupino eVročanje vam daje pravico za pregled dokumentov iz skupine eVročanje, vendar šele, ko je elektronska vročilnica podpisana oziroma je nastopila fikcija vročitve. Če pooblastilo ni preklicano, ostane v veljavi. S pravicami, ki jih imate v skladu z zunanjim pooblastilom, ne morete podpisati elektronske vročilnice, za to dejanje vas mora zavezanec določiti kot pooblaščenca za vročanje.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja