Go to Top

Vrnitev v šolo – scenariji, plani in kruta realnost!

Vrnitev v šolo bo s 1. septembrom. Ministrstvo zagotavlja pripravljenost šol na izvedbo izobraževalnih programov.

Informativni izračun plače

Vrnitev v šolo po modelu A,B,C in D… zaenkrat velja »model B«!

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Običajna in neomejena vrnitev v šolo je predvidena po »modelu A«. »Model B« predvideva vrnitev vseh učencev ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje okužb s koronavirusom. Ta model bo zaživel s 1. septembrom. Varianta tega načrta predvideva tudi šolanje na daljavo za posamezne oddelke znotraj šole.

Primer, ko se bo epidemiološka situacija bistveno poslabšala Ministrstvo predvideva  vpeljavo »modela C«. V tem primeru je predvideno, da se del učencev in dijakov izobražuje v šoli, del pa na daljavo. Pod-model za ta scenarij predvideva tudi šolanje na daljavo za posamezne šole. Skrajni »model D« predvideva šolanje vseh študentov in dijakov na daljavo.

REZERVACIJA TERMINA NA DATA TOČKI SPOT Registracija

Model B pomeni vrnitev v šolo – a drugače!

Izbran model, pod katerim se bodo učenci vrnili v šolo, vključuje določene prilagoditve »normalnemu« pouku. Tako je zahtevana ustrezna razdalja med učenci različnih oddelkov, redno umivanje rok in zračenje prostorov. Izvedba malice bo predvidoma potekala v učilnici, med tem ko bo za šolsko kosilo v večino primerih obstajal urnik, ki bo omejeval interakcije med razredi. Dopuščeno je izvajanje izbirnih predmetov – priporočene pa so manjše skupine.
Ob ustanovitvi podjetja morate znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva.

Izjeme

Zahtevana medsebojna v času mirovanja za udeležence v učnem procesu je razdalja 1,5 metra. Ta razdalja se za primer gibanja ali športne dejavnosti poveča na 2 metra.  Pri tem upoštevanju razdalje se pravzaprav priporočen model v praksi lahko ustavi. Za to Ministrstvo predvideva, da šole prilagodijo izvedbo pouka zmogljivostnim kapacitetam – ob upoštevanju navodil seveda.

BRUTO NETO PLAČA

Vrnitev v šolo z obvezno šolsko opremo – maske!

Brez šolskega prevoza si vrnitve v šolo pravzaprav dandanes sploh ne predstavljamo. Ta v tem modelu izvedbe predvideva polno zasedenost avtobusnih sedežev – a le ob nošenju mask! Šolski prevoz bo omogočal tudi izvedbo organiziranih ekskurzij in šole v naravi.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Kako postopati če bo otrok v karanteni?

Ministrstvo je tudi pogojilo vstop v šolo le zdravim. Za otroka, ki mu bo odrejena karantena, bodo starši napisali opravičilo. Izostanek se bo nadoknadil kot je temu običajno. Starši nosijo odgovornost obveščanja šole ali je otrok izostal zaradi koronavirusa.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Vrnitev na univerzo najverjetneje v kombinirani virtualno-fizični obliki!

Tudi za univerze se predvideva ponoven zagon v oktobru. A za univerze se predvideva povečan obseg izobraževanj na daljavo.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja