Go to Top

Vplivneži – kako najlažje ustanoviti svoje podjetje?

Vplivneži so osebe, ki se ukvarjajo s promoviranjem izdelkov, storitev in podjetij. Delujejo predvsem na družbenih omrežjih kot so Facebook, Instagram in TikTok. Večji oziroma bolj prepoznavni kot so, večje je povpraševanje po srečanjih v živo, tako imenovanih »meet and greet« dogodkih.

Ste eden izmed tistih, ki si želi monetizirati svoje profile na socialnih omrežjih? Vas zanima odprtje podjetja? Stopite v stik s podjetjem Data! Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Kaj vse počnejo vplivneži?

Glavna dejavnost vplivnežev je promocija. Pri registraciji podjetja mora torej vplivnež izbrati ustrezno šifro dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti (SKD), in sicer M73.110 – Dejavnost oglaševalskih agencij. Ker pa vplivneži ustvarjajo objave na različnih področjih – foto, video in pisne vsebine, lahko poleg glavne dejavnosti podjetja registrirajo tudi druge dejavnosti. To so na primer:

  • 74.200 – Reklamna fotografija;
  • 59.110, 59.120 in 59.130 – Produkcija in distribucija filmov, videofilmov;
  • 10.310 – Umetniško ustvarjanje.

Seveda pa je dejavnosti v registru mogoče naknadno spreminjati ali brisati. Na začetku kariere je najpomembneje, da vplivneži zgradijo široko bazo sledilcev, s katerimi vzpostavijo zaupanje. Le tako lahko začnejo učinkovito oglaševati izdelke in storitve podjetij, s katerimi sodelujejo.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kako vplivneži izstavljajo račune?

Kot s.p. ali d.o.o. so vplivneži dolžni izstaviti račun podjetju, s katerim sodelujejo. Pri tem se lahko zanesejo tudi na Datine računovodske svetovalce. Znesek na računu je odvisen od različnih dejavnikov. Eden izmed ključnih je število sledilcev, ki jih vplivnež ima. Širina dosega narekuje višino cene, ki jo vplivnež lahko postavi za svoje delo. Vas zanima, kaj mora vsebovati račun? O tem smo podrobno pisali tukaj.

Kakorkoli, storitve, ki jih vplivneži zaračunavajo, so lahko opredeljene na različne načine. Podjetju lahko zaračunajo posamezno objavo, lahko so plačani na projekt, ali pa imajo določeno urno postavko. To pomeni, da imajo lahko postavljeno ceno za eno objavo ali komplet objav. Lahko so plačani v okviru projekta ali kampanje, kjer sodelujejo, lahko pa za svoje delo izstavijo račun, sestavljen iz ur, ki so jih porabili za ustvarjanje.

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.-ju pred registracijo!

podjetniško svetovanje

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Vplivneži začnejo svojo pot kot samostojni podjetniki

Večina vplivnežev se s tem spletnim poslom začne ukvarjati ob rednem delu. V tem primeru je najboljša odločitev odprtje popoldanskega s.p.-ja. To pa zato, ker je postopek odprtja hiter in enostaven, prav tako pa je enostavno tudi poslovanje. Več o tem vam lahko povedo naši podjetniški svetovalci, ki vam bodo pomagali izbrati najboljšo obliko podjetja za vas. Ko vplivneži vzpostavijo trdne vezi s podjetji in sodelujejo pri dobičkonosnih projektih, se lahko odločijo za prehod iz popoldanskega v redni s.p. ali pa za preoblikovanje podjetja iz s.p. v d.o.o.

Ustanovite podjetje s pomočjo podjetja Data!

Ker živimo v visoko digitalizirani dobi, ko se večina naših življenj odvija na internetu, postaja služba vplivneža vse bolj zaželen vir prihodka. Če želite kot vplivneži uspeti tudi vi, začnite z odprtjem podjetja pri nas. Zagotovite si termin za individualno svetovanje. Kontaktirajte nas po e-pošti data@data.si ali pa nas pokličite na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja