Go to Top

Vpis v visoke šole – drugi rok do 29. avgusta

Vpis v visoke šole v dodiplomske in enovite magistrske programe v študijskem letu 2018/2019 je 29. avgust

Vpis v visoke šole je na ljubljanski, mariborski, primorski in novogoriški univerzi ter na javnih in koncesioniranih samostojnih visokošolskih zavodih razpisanih skupaj 7.332 vpisnih mest (lani jih je bilo 9.058). Od tega je 4.869 mest za redni in 2.463 mest za izredni študij.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Ko se mladi odločajo za svoj poklic, je smiselno, da starši razmislijo o možnosti samozaposlitve. Vabimo vas na brezplačno izobraževanje o prednostih in slabostih samozaposlitve. Svoje podjetje lahko hitro in brezplačno ustanovite na VEM točki Data, kjer vas tudi na nadaljevanju vaše podjetniške poti podpiramo z računovodskimi storitvami, izobraževanji in podjetniškim svetovanjem. Tako bo takrat, ko bodo potomci zaključili s šolanjem, družinski posel že dobro zasidran.

Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Kdo se lahko prijavi?

Seznam prostih mest za vpis v visoke šole v drugem prijavnem roku je objavljen na portalu eVŠ, kjer poteka prijava prek elektronske vloge. V drugem prijavnem roku se na prosta vpisna mesta za vpis v visoke šole lahko prijavijo:

  • tisti, ki se niso prijavili v prvem roku ali
  • se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov ali
  • se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku oziroma so se iz njega izpisali do vključno 17. avgusta.

V prvem prijavnem roku je bilo na 17.399 razpisanih mest oddanih 14.704 prijav. Sprejetih je bilo 11.119 kandidatov. Tretjega prijavnega roka pa letos ni več.

Vpis v višje šole

Rok za vpis na višje šole se začne v ponedeljek, 27., in traja do 31. avgusta. O uspešnosti prijave bodo kandidati obveščeni 21. septembra.

>>> Bodoči študenti imajo še dober mesec časa za študentsko delo – v teh mesecih je ponudba še posebej bogata, Študentsko delo pa ni edina možnost, ki jo imajo mladi za dodaten zaslužek. Študenti, ki imajo dobre podjetniške ideje, se lahko odločijo tudi za ustanovitev podjetja. Kakovost podjetniške ideje lahko preverijo na našem brezplačnem seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja