Go to Top

Vozni red bo še naprej počitniški

Vozni red bo zaradi podaljšanja nekaterih ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19  v tem tednu še naprej počitniški. Število potovanj z javnim prevozom je namreč občutno manjše. Do kdaj naj bi bil takšen vozni red v veljavi?

Informativni izračun plače

Težko sledite vsem spremembam ukrepov in se bojite, da boste nehote v prekršku? Ne veste, kako je s povračilom stroškov delavcem, ki so morali zaradi sprememb voznega reda poiskati drug način prihoda na delo? Obrnite se na naše pravne strokovnjake, ki vam bodo svetovali glede vseh vaših obveznosti in vam pojasnili, kaj točno velja za vas. Pokličite jih na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Vozni red še naprej počitniški

Po dveh tednih jesenskih počitnic se z današnjim ponedeljkom nadaljuje šolanje na daljavo. Spomnimo, da je Vlada Republike Slovenije podaljšala krompirjeve počitnice zaradi slabe epidemiološke slike. Ker se svetovna zdravstvena kriza ne umirja, bo pouk od današnjega dne za vse šolarje potekal od doma.

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

V luči izvajanja pouka na daljavo je Infrastrukturno ministrstvo sklenilo, da se podaljša tudi počitniški vozni red. Vsi avtobusni prevozniki, ki imajo koncesijo za izvajanje javnega potniškega medkrajevnega linijskega prometa, bodo tako po počitniškem voznem redu vozili vsaj do 13. novembra 2020.

Prilagojen vozni red imajo tudi vlaki Slovenskih železnic (SŽ). Na posameznih relacijah so ohranili potrebne povezave, drugje pa so okrepili število vlakov. Na tak način želijo zagotoviti mobilnost prebivalstva za odhod in prihod iz dela. S SŽ pozivajo potnike naj aktualne informacije o veljavnih voznih redih spremljajo na njihovi spletni strani. Tam naj bi uporabnike ažurno obveščali o morebitnih spremembah.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Kakšen bo vozni red Ljubljanskega potniškega prometa?

Zaradi zajezitvenih ukrepov, ki med drugim predvidevajo tudi Odlok o začasni omejitvi gibanja, se je število potovanj potnikov v nočnem času bistveno zmanjšalo.

Ljubljanski potniški promet bo ta teden začel obratovati ob 5.00, zadnje vožnje z Bavarskega dvora pa bodo ob 22.30. Na tak način bodo zagotavljali prevoze potnikom na vseh linijah.

Kašen bo vozni red, lahko spremljate na spletni strani Ljubljanskega potniškega prometa.

Pravni nasvet

Vožnja ob upoštevanju ukrepov

Ponudniki javnega prevoza naprošajo potnike, naj v avtobus in vlak vstopajo posamično in upoštevajo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Nosijo naj zaščitno masko, ki pokrije nos in usta, ter si razkužijo roke. Če niso zdravi, naj ne vstopajo na avtobus!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja