Go to Top

Vložitev napovedi za odmero dohodnine le še do konca meseca

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine, ki do 15. junija na dom niso prejeli informativnega izračuna, morajo dohodninsko napoved vložiti do konca julija, so spomnili na Finančni upravi RS (FURS). Obrazec za odmero dohodnine je dostopen na finančnih uradih in na spletni strani Fursa. Napoved je mogoče poslati tudi v elektronski obliki. Več informacij o posameznikovih davčnih obveznostih in dohodnini, vam je na voljo na izobraževanju Abeceda poslovanja. Nudimo pa vam tudi individualno davčno svetovanje.

Prijava na izobraževanje

Davčno svetovanje je v praksi nepogrešljivi del informacijske funkcije vsakega podjetja. Dobro je, da se o obračunu davka od dohodka pravnih oseb in davčnih odtegljajev, o uveljavljanje davčnih olajšav in o obračunu dohodnine in drugih davkov fizičnih oseb pozanimate že pred ustanovitvijo podjetja.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Vse o davkih in poslovanju izveste na Abecedi poslovanja!

Več informacij

Vložitev napovedi za odmero dohodnine le še do konca julija

Zavezanci so informativne izračune na dom prejeli do 15. julija 2017. Če pa zavezanec ni prejel informativnega izračuna dohodnine, čeprav je imel v letu 2016 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, mora sam poskrbeti za vložitev dohodninske napovedi, pojasnjujejo na FURS.

vložitev napovedi za odmero dohodnine

To mora storiti ne glede na višino prejetega dohodka in najpozneje do 31. julija 2017. Vložitev dohodninske napovedi opravi na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve vpisan v davčni register.

Prijava na izobraževanje

Do 31. julija morate napovedati tudi dohodke iz tujine

Poleg tega, da morate tisti, ki informativnega izračuna niste prejeli, do 31. julija sami poskrbeti za vložitev napovedi za odmero dohodnine, morate napovedati tudi dohodke iz tujine. Seveda, če ste jih v lanskem letu prejeli in jih obenem niste napovedali že med letom. Več o napovedovanju dohodkov iz tujine si lahko preberete v prispevku Dohodki iz tujine: Jih med letom niste napovedali?. Kako so obdavčeni prejeti dohodki iz tujine, pa vam lahko temeljito pojasnijo tudi Datini davčni svetovalci. Preverite ponudbo našega davčnega svetovanja in si rezervirajte termin.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja