Go to Top

Vizija Slovenije: kako vlada vidi Slovenijo v letu 2050?

Kot eno prednostnih nalog svojega mandata je Vlada RS določila pripravo nove strategije razvoja naše države – in tako je nastala Vizija Slovenije. Kaj bo naše največje bogastvo, kako uspešni bomo in ali bomo srečni?

izobraževanje

Davčni obračun za normirance

Se že pripravljate na konec poslovnega leta?

Več informacij

Prijava na delavnico

Priprave so se začele že leta 2015, ko je vlada ustanovila Horizontalno skupino – medresorsko projektno delovno skupino – pri procesu nastajanja Vizije pa je sodelovala tudi Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECS). K celostnem procesu so pripomogli še interaktivni dogodki, ki so jih izvedli leta 2016; na njih so se udeleženci pogovarjali o želeni prihodnosti, izvedli pa so tudi javnomnenjsko raziskavo.

“Vizija Slovenije je dokument, ki so ga ustvarili ljudje, ne gre za politični dokument”, pišejo v vladnem gradivu.

V sozvočju z okoljem in s časom smo na šli ravnovesje kakovostnega življenja. S pomočjo učenja se uspešno soočamo z največjimi izzivi. Smo inovativni, ideje spreminjamo v dejanja. Z zaupanjem ustvarjamo dobre odnose ter gradimo solidarno in strpno družbo. Slovenijo samozavestno odpiramo partnerjem, pripravljenim na sodelovanje. Ponosni bogatimo globalno mrežo s svojo kulturno edinstvenostjo.

To so besede snovalcev Vizije Slovenije. Izpostavljajo  kakovost življenja, učenje za in skozi vse življenje, inovativno družbo, kakovost in identiteto.

vizija_slovenije

Ustvarjalni posamezniki naj bi se dobro znašli v inovativni družbi ter prepletu družbenih, institucionalnih in tehnoloških inovacij.

Prijava na delavnico

Več tujcev, ki bi se odločili za poslovanje v Sloveniji?

Prav to okolje naj bi bil eden od razlogov, da se uspešni posamezniki in podjetja odločajo za prihod v Slovenijo, njihovo zanimanje naj bi vzbudila odličnost izdelkov in storitev, nato pa jih osvojila s kakovostjo znanstvenih raziskav in domiselnimi rešitvami.

Naj pri tem spomnimo, da tuje fizične in pravne osebe lahko na Vem točki DATA ustanovijo podjetje hitro in enostavno. Več o storitvah za tujce na VEM točki DATA si preberite v Storitve za tujce.

Poudarjajo, da se t. i. vitalna generacija 2050 ne bo ukvarjala z delitvami na preteklost, medsebojno zaupanje ji je vredno več. Dodajajo še zaupanje v javne ustanove, ne zapravljanje časa in energije za neproduktivne spore, pri čemer naj bi nam služil učinkovit pravni sistem.

Potrebujete računovodsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

V Vizijo dodajajo še, da smo Slovenci leta 2050 srečni ljudje. Da je naša lestvica blaginje na vrhu, da živimo kakovostno, to je bolje, bolj zdravo in dlje. Do družbe in okolja gojimo odgovornost in spoštovanje, priložnost za delo nam ustvarja digitalna odličnost in model krožnega gospodarstva.

Ob koncu dodajajo še pomen identitete; izpostavljajo pomen slovenskega jezika, povezanost in lego.

Pa vi, imate svojo vizijo? Kakšni bi si želeli biti v letu 2050? Kakšno želite, da bi bilo okolje?

Morda vas zanima tudi:

Prijava na delavnico

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja