Go to Top

Vinarji se predstavljajo

Ste ljubitelj dobre kulinarike in dobrih vin? Ta konec tedna boste lahko prišli na svoj račun. Danes v Sloveniji potekajo kar trije vinsko-kulinarični dogodki, na katerih se predstavljajo predvsem vinarji.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Festival kraškega pršuta v Ljubljani

vinarji-prsutNa Pogačarjevem trgu v Ljubljani bo med 9. in 14. uro glavna zvezda pršut, na 2. Festivalu kraškega pršuta. Organizatorji si prizadevajo za okrepitev prepoznavanja kraškega pršuta in njegovega evropskega simbola kakovosti, ki je zaščitena geografska označba. Obljubljajo pester izobraževalni, kulturni in kulinarični program s poudarkom na okušanju kraškega pršuta.

Zelen vabi na Vipavsko

Po okušanju pršuta priporočamo izlet na na Vipavsko, v idilično okolje Vipavskega Križa. Tam bo med 17. in 22. uro potekal že tradicionalni Festival vina zelen. Ta nekoč že opuščena avtohtona vipavska sorta danes spet ponovno pridobiva veljavo. Svoja vina bodo predstavil vipavski vinarji, pa tudi lačni ne boste. Vstopnina je 13 evrov.

Za sladico pa briške češnje

Iz Vipave se odpeljite naravnost v Goriška brda, na praznik češenj na Dobrovo. Predlagamo, da v idiličnem okolju med gostoljubnimi Brici kar prespite. Dvodnevni praznik je namreč ena največjih turističnih prireditev na Primorskem, ki jo vsako leto obišče več kot 30.000 obiskovalcev. Sobota je tradicionalno rezervirana za briško poroko, nedelja pa za tradicionalno povorko kmečkih vozov. Poleg češenj pripravljajo tudi tržnico domačih izdelkov in zanimiv program.V vinotoču se prodaja in streže pijača čez celo leto, dokler imajo lastno pijačo. Tako je ponudba vinotoča omejena na lastno vino in druge alkoholne in brezalkoholne pijače, ustekleničeno vodo ali mineralno vodo, hladne prigrizke in domač kruh in domače pecivo.

Se imate za dobrega poznavalca vin? Ste morda celo somelje? Razmišljate o dodatnem zaslužku ali poslovni ideji s tega področja? Udeležite se našega brezplačnega seminarja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.  Preberite prispevek o someljejih in o razlikah med njimi in okuševalci vin.

Če pa se ukvarjate z vinarstvom in bi radi svoj pridelek prodali, preberite o pogojih za odprtje vinotočaV vinotoču se prodaja in streže pijača čez celo leto, dokler imajo lastno pijačo. Tako je ponudba vinotoča omejena na lastno vino in druge alkoholne in brezalkoholne pijače, ustekleničeno vodo ali mineralno vodo, hladne prigrizke in domač kruh in domače pecivo.

Veliko koristih nasvetov o možnostih za dodatni zaslužek in o poslovni dejavnosti boste dobili na naši VEM točki, kjer lahko hitro, enostavno in brezplačno ustanovite s.p. ali d.o.o. Svetujemo tudi, naj podjetnik začetnik izbere dobrega računovodjo. O veliki vrednosti dobrega računovodja smo že pisali.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja