Go to Top

Vgradnja kaminov in drugo pečarstvo – tradicionalna dejavnost, ki nudi poleg vzdušja tudi prihranke pri ogrevanju

Vgradnja kaminov in drugo pečarstvo - Podjetništvo | Data d.o.o.

Vgradnja kaminov je gradnja najverjetneje najbolj priljubljenih ogrevalnih naprav v slovenskih domovih, ki v zimskih dneh pogrejejo sleherno dušo. Predstavili bomo, kako registrirati podjetje in dejavnost.

Informativni izračun dohodnine

Vgradnja kaminov je dejavnost, ki jo lahko opravljate preko s.p. ali d.o.o.

 

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Vgradnja kaminov je kot druge gradbene dejavnosti in jo je možno opravljati tako preko statusa samostojnega podjetnika (s.p.) kot tudi preko družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Za katero pravno obliko se odločiti, je potrebno upoštevati nekaj lastnosti vsake. Tako je potrebno razumeti, da podjetnik, ki ustanovi s.p. odgovarja z vsem svojim premoženjem, medtem ko lastnik d.o.o.-ja načeloma le s svojim kapitalskim vložkom. Drugo je ustanovitev in izbris – medtem, ko sta ustanovitvi lahko brezplačni za obe obliki, se d.o.o. lahko izbriše le pri notarju.

 

Za določitev katera oblika bi bila za Vašo dejavnost najbolj ugodna ali določitev pragov pri katerih bi se Vam izplačalo zamenjati obliko Vam priporočamo davčno svetovanje. To storitev nudimo tudi pri podjetju Data d.o.o. in vse kar je potrebno za pridobitev ponudbe je opisati situacijo in postaviti vprašanja na naš e-mail data@data.si.

Vgradnja kaminov in registracija primerne dejavnosti po »SKD«

Vgradnja kaminov in drugo pečarstvoOmenili smo že, da vgradnja kaminov spada med gradbene dejavnosti in to drži tudi za umestitev v Standardni klasifikaciji iz leta 2008 – klasifikaciji po kateri se umešča dejavnosti, ko registrirate svoj s.p. ali d.o.o..

Vgradnja kaminov spada med »Druga specializirana gradbena dela« (SKD 43.990) in kot taka zahteva obrtno dovoljenje. Za obrtno dovoljenje je zahtevana izobrazba za pečarja – polagalca keramičnih oblog ali zidarja. Možno je tudi izpolnjevati pogoje z opravljeno nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) – vgrajevalec ali vgrajevalka ognjevzdržnih materialov.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Seveda lahko kot podjetnik izvajate tudi sorodne dejavnosti, a jih morate pred tem registrirati. Tako jih veliko podjetnikov registrira dejavnost »Pleskarska dela barvanje notranjosti in zunanjosti stavb« (SKD 43.342), saj se stranke ob takih večjih delih pogosto odločijo tudi za zaključitev projekta z »vse vključeno v ceno«. Lahko zaokrožite svojo ponudbo tudi s dejavnostjo »Oblaganje tal in sten« (SKD 43.330), za npr. polaganje ploščic, in »Druga zaključna gradbena dela« (SKD 43.390), ki vključuje čiščenje novogradenj pred prevzemom.

Za registracijo podjetja se vsekakor naročite pri nas

V kolikor se odločite za registracijo podjetja, si rezervirajte termin na naši VEM točki Data. To lahko storite preko telefona ali preko spletnega obrazca na naši spletni strani. Povprašajte tudi o ponudbi naših računovodskih storitev, saj je najlažje imeti vse na enem mestu.

DATA d.o.o.

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja