Go to Top

Več prostih, pa tudi zasedenih delovnih mest

V drugem četrtletju letošnjega leta se je povečalo tako število prostih kot tudi zasedenih delovnih mest, pišejo na Statističnem uradu RS (Surs). Največ prostih delovnih mest na ravni Slovenije je bilo v predelovalnih dejavnostih in gradbeništvu.

izobraževanje

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Zaposlujete nov kader? Kaj se vam kot delodajalcu ali delavcu najbolje izplača?

Več informacij

V drugem četrtletju letos, natančneje v mesecu maju, je bilo nekaj več kot 12.000 prostih delovnih mest, kar je za skoraj 300 delovnih mest več kot v prejšnjem četrtletju. Prav tako pa se je povečalo tudi število zasedenih delovnih mest, in sicer je bilo zabeleženih skoraj 702.000.

Prijava na izobraževanje

delovnih mestZ letom 2015 se za zasedena delovna mesta kot četrtletni podatek upošteva podatek za referenčni mesec, tj. mesec, na katerega se nanašajo zbrani podatki o prostih delovnih mestih (za 2. četrtletje je to mesec maj), in ne več povprečje vseh treh mesecev v četrtletju, poudarjajo na Sursu

Pri delodajalcih z deset ali več zaposlenimi osebami je bilo okoli 6.400 prostih delovnih mest, kar predstavlja 53,5 odstotka vseh prostih delovnih mest.

Potrebujete kadrovsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Najvišja stopnja prostih delovnih mest v gostinstvu

Stopnja prostih delovnih mest je v 2. četrtletju 2016 znašala 1,7 odstotka,  kar je enako kot v prejšnjem četrtletju. Najvišja stopnja prostih delovnih mest je bila v dejavnosti gostinstva, znašala je 4,4 odstotka in v dejavnosti gradbeništva, kjer je znašala 3,9 odstotka.

V 2. četrtletju je bila najvišja stopnja prostih delovnih mest v gostinstvu.

Klikni in deli

V 2. četrtletju je bilo zasedenih skoraj 702.000 delovnih mest, kar je za okoli 6.400 več kot v prejšnjem četrtletju. Desezonirani podatki o zasedenih delovnih mestih se povečujejo vse od 2. četrtletja 2014 dalje. Od vseh zasedenih delovnih mest jih je bilo 80,6 odstotka pri delodajalcih z vsaj 10 zaposlenimi osebami.

Pisali smo tudi o tem, da nižja brezposelnost vztraja že šesti mesec zapored.

Imate kadrovsko vprašanje? Naši strokovnjaki vam bodo pomagali pri pravnih, finančnih in davčnih zagatah! Zagotovite si svoj termin za posvet na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Prijava na izobraževanje

Vir: Surs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja