Go to Top

Uvoz kave – kaj se zaostruje z novo zakonodajo?

Uvoz kave – nova evropska zakonodaja se osredotoča na produkte, ki negativno vplivajo na okolje in pripomorejo k krčenju gozdov po svetu. Nova zakonodaja bo prisilila velike korporacije kakor tudi manjša podjetja k spremembam pri uvozu surovin v Evropsko Unijo. Na katere surovine se bo pa zakonodaja osredotočala razen na uvoz kave?

Potrebujete pomoč pri razumevanju sprememb v zakonodaji? Ali pa ste v procesu odprtja podjetja? Obrnite se na podjetje Data. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 in se naročite na strokovno posvetovanje ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

Uvoz kave – na katere surovine se osredotoča nova zakonodaja?

Nova evropska zakonodaja se osredotoča na uredbo o proizvodih, ki povzročajo krčenje gozdov. Zaradi tega je uvoz kave eden izmed tistih, ki bo doživel spremembe. Evropski poslanci so predlog potrdili z veliko večino, kar pomeni, da bodo imela podjetja do dve leti časa, da se prilagodijo spremembam v zakonodaji.

Ta pravila pa bodo veljala za vsa podjetja, ki uvažajo surovine, ki predstavljajo največje krivce za krčenje gozdov. Ti so:

  • kakav;
  • kava;
  • palmovo olje;
  • soja;
  • kavčuk;
  • govedo.

Nova zakonodaja pa vpliva tudi na vse produkte iz teh surovin, kot je pohištvo, čokolada, pnevmatike in papir.

Registracija s.p. – hitro in enostavno na DATA točki! Pokličite 01/600-1530!

pravno svetovanje

Izračun minimalne plače 2023 – kako poteka?

Uvoz kave – kako bo nova zakonodaja vplivala na slovenska podjetja?

Nova zakonodaja bo vplivala na kar nekaj slovenskih podjetji. Večina trdi, da bodo zakonodajo pazljivo preučili in potem poskrbeli, da bodo implementirali zahtevane spremembe v določenem roku. Nova evropska zakonodaja sicer od njih tudi zahteva, da ustvarijo za dobavitelje ocene tveganja in dobijo dodatna potrdila o izvoru surovin.

Oglasili pa so se tudi v vseh večjih slovenski trgovcih, kjer trdijo, da jim spremembe v zakonodaji ne bodo prinesle težav. Glavni razlog za to je dejstvo, da trgovci že sedaj visoke standarde glede vpliva surovin in produktov na okolje.

Odpirate s.p. ali d.o.o.? Podjetje Data že 32 let pomaga podjetnikom začeti poslovno pot! Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na termin registracije podjetja.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja