Go to Top

Ustanavljanje d.o.o. – kako stopiti na pot do lastnega podjetja?

Ustanavljanje d.o.o. še nikoli ni bilo lažje, če govorimo o ustanavljanju d.o.o. kot o postopku, ki ga lahko posameznik ali več njih opravi brezplačno na DATA točki. Ob dobri pripravi na postopek registracije, se ustanavljanje d.o.o. oziroma dokumentacija za to obliko gospodarske družbe, pripravi v roku 30 minut ali manj. Ste pred tem, da registrirate d.o.o. in ne veste kam na postopek? Pokličite na 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in se naročite na termin registracije.

Kako ustanoviti podjetje?

Ustanavljanje d.o.o. in ustanovitev enoosebne družbe na DATA točki

Enoosebna družba pomeni, da ustanavljanje d.o.o. opravi ena oseba, ki postane družbenik d.o.o. Za odprtje družbe nameni kapital v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov. Osebno mora priti na postopek registracije na DATA točko, saj mora podpisati vso dokumentacijo, ki jo zanj pripravi referent DATA točke. Če družbenik ne bo hkrati še zastopnik-direktor družbe, mora z njim na postopek priti tudi bodoči zastopnik d.o.o. z osebnim dokumentom. Enoosebna družba lahko začne s poslovanjem, ko ji sodišče določi matično in davčno številko družbe in je vpisana v register podjetij, ki ga vodi AJPES.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanjeKoliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Ustanavljanje d.o.o. in ustanovitev večosebne družbe na DATA točki

Je možno na DATA točki registrirati tudi večosebno družbo? Ja. Kadar gre za ustanavljanje d.o.o. z več družbeniki, se prav tako kot pri enoosebni družbi postopek brezplačno opravi na DATA točki. Družbenike pred registracijo čaka kar nekaj usklajevanj. Na primer:

  • s kakšnimi deleži bodo vstopili v družbo;
  • kdo in koliko bo zastopnikov družbe;
  • dejavnosti družbe in temeljna dejavnost;
  • sedež družbe;
  • ime firme, ki ga bo imela družba.

Uskladiti se morajo tudi glede sočasnega prihodna na postopek registracije. Podpisujejo namreč kompletno dokumentacijo za vpis družbe v register podjetij. Približno teden dni po oddaji celotne dokumentacije družbe na sodišče, prejmejo sklep o vpisu v poslovni register. Na banki z njim uredijo pretvorbo iz začasnega v poslovni račun in že lahko poslujejo.

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.-ju pred registracijo!

Ustanavljanje d.o.o. –kapital mora biti v evrih!

Sprašujete nas, ali lahko na DATA točki poteka ustanavljanje d.o.o., če za ustanovni kapital namenite nepremičnino, stroje ali pa svoje vozilo. Odgovor je ne. DATA točka lahko izpelje ustanavljanje d.o.o. le v primeru, da je kapital bodoče družbe v evrih. V kolikor se družbenik ali več njih odločijo za ustanavljanje d.o.o. z osnovnimi opredmetenimi sredstvi, morajo postopek registracije d.o.o. opraviti pri notarju in plačati postopek po notarski tarifi.

Se odločate za odprtje s.p. ali d.o.o.? Pripravo na registracijo vam lahko olajšamo svetovalci podjetja DATA. Pišite nam za individualni posvet pred registracijo na data@data.si. Ker boste pri poslovanju družbe potrebovali strokovnjake za računovodstvo, povprašajte tudi za ponudbo računovodskih storitev v podjetju DATA.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja