Go to Top

Usposabljanje na delovnem mestu – kaj je to?

Usposabljanje na delovnem mestu je lahko neprecenljiva priložnost za delavce kakor tudi delodajalce. S pomočjo teh programov delavci dobijo priložnost, da izbrusijo nove veščine in se dokažejo podjetjem, medtem ko delodajalci dobijo priložnost, da odkrijejo in razvijejo kvalitetno delovno silo.

Za pomoč pri ustanovitvi podjetja pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije.  

Izračunajte si vašo plačo!

Usposabljanje na delovnem mestu – kako poteka?

Usposabljanje na delovnem mestu praviloma traja 3 mesece, mogoče pa je usposabljanje na delovnem mestu izvesti tudi v dveh mesecih. Mentorstvo mora biti opravljeno kvalitetno – to pomeni, da mora biti opravljeno na način, ki bo izpolnil zahtevan standard za potencialno zaposlitev kandidata.

Skupno mora biti opravljenih 90 ur mentorstva, kar pomeni, da morajo zaposleni opraviti 30 ur mentorstva na mesec. V primer, da usposabljanje na delovnem mestu traja 2 meseca pa mora mentor opraviti najmanj 60 ur mentorstva. V primeru, da minimalne količine ur niso dosežene, se to smatra za vsebinsko kršitev usposabljanja na delovnem mestu.

Mimogrede, vas zanima tudi koliko leto znaša minimalen regres? Več preberite tukaj!

S.p. ali d.o.o. – kakšne so razlike?

pravno svetovanje

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Usposabljanje na delovnem mestu – kako je z javnimi povabili?

Med leti 2020 in 2023 je bilo objavljeno javno povabilo, ki pa je poteklo 31.5.2023. Znotraj tega povabila so bili delodajalci upravičeni do 732,00 € v primeru, da je usposabljanje trajalo tri mesece, in 526,00 € v primeru, da je usposabljanje na delovnem mestu trajalo dva meseca. Kaj pa lahko delodajalci naredijo v primeru, da želijo preizkusiti potencialne zaposlene pred razpisom naslednjega javnega povabila?

Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Usposabljanje na delovnem mestu – delovni preizkus primerna alternativa?

Zavod za zaposlovanje je 16.6.2023 podaljšal razpis Delovni preizkus in povračilo stroškov delovnega preizkusa. To so storili z namenom porabe vseh sredstev namenjenih za ta program. Nov rok je 31.7.2023, če sredstva ne bodo porabljena že prej.

V Zavodu predvidevajo, da bo delovni preizkus lahko opravilo 473 iskalcev zaposlitve. Na razpisih za delovne preizkuse lahko kandidirajo pravne in fizične osebe, kjer je od ustanovitve preteklo več kot 12 mesecev. Delovni preizkus pa lahko traja največ en mesec in hkrati najmanj 100 delovnih ur.

Potrebujete pomoč na področju kadrovanja? Pravni svetovalci podjetja Data vam lahko pomagajo na različnih področjih, od ustvarjanja internih aktov do pisanja pogodb o zaposlitvi. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530  ali pa nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja