Go to Top

Urejanje vrta in vrtnarjenje – popolna priložnost za odprtje s.p. in zaslužek

Urejanje vrta in vrtnarjenje je priljubljen hobi med Slovenci. V prostem času marsikdo zaviha rokave in si fizično kondicijo nabira na svojem vrtu, zelenici ali okoli hiše. Nekateri so postali že pravi mojstri v pridelavi vrtnin, zasaditvi okolice in urejanju kotičkov na vrtovih okoli hiš. Zgodi se, da jih za njihov trud hvalijo sosedi in domači. Nekateri med njimi začnejo razmišljati, kako bi lahko vnovčili svoj hobi in s tem dodatno zaslužili in povečali družinski proračun. Če ste se našli v opisu kreativnih vrtnarjev in razmišljate o odprtju s.p., potem smo pravi naslov za vas. Lahko nam pišete na [email protected] ali nas pokličete na 01 6001 530 in rezervirajte termin za registracijo podjetja.

Izračun plače

Dejavnost urejanja vrta in vrtnarjenje – registracija s.p.

Za začetek se posamezniki najraje odločijo za varen vstop v podjetniške vode. Zato še v času, ko so zaposleni v nekem podjetju, raje ustanovijo dopolnilno dejavnost – popoldanski s.p. Stroški takega s.p. so nižji, opravljajo lahko katerokoli dejavnost in celo zaposlijo koga, če se izkaže, da sami ne zmorejo vsega dela. Tak s.p. je ustanovljen najhitreje v treh dneh in po vpisu v poslovni register podjetnik odpre TRR račun na banki in že lahko posluje.

Ustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja

Vse o normiranem sp

Urejanje vrta in vrtnarjenje – katere dejavnosti je potrebno registrirati?

Če govorimo o urejanju vrtov in vrtnarjenju kot storitvi za druge, stranke, ki bodo podjetniku plačale storitev, potem je najbolj primerna šifra dejavnosti 81.300 Urejanje in vzdrževanje zelenih površin in okolice. Šifra vključuje številne aktivnosti za katere podjetnik stranki, po opravljenem delu seveda, izstavi račun:

– urejanje in vzdrževanje krajine, parkov, zelenic in nasadov ipd.
– oskrba zelenic ob prometnicah (cestah, železniških progah ipd.)
– oskrba rastlin v industrijskih, poslovnih in drugih stavbah
– oskrba travnatih površin na stadionih in drugih rekreacijskih površinah
– urejanje in vzdrževanje nasadov za zaščito pred hrupom, vetrom, erozijo ipd.
– vrtnarska dela, vzdrževanje vrtov, tudi zasebnih
– obrezovanje drevja (razen sadnega) in oskrbovanje živih meja
– vrtnarska dela na pokopališčih

Podjetnik ob registraciji lahko izbere več dejavnosti in tudi različne dejavnosti. Lahko jih enostavno dodaja še po ustanovitvi podjetja. Podjetniški svetovalci v DATI, podjetnikom, ki svoj hobi spremenijo v posel, znamo svetovati in predlagati, katere dejavnosti so še koristne, da jih je smiselno registrirati poleg temeljne dejavnosti podjetja. Za ponudbo za svetovanje smo na voljo na [email protected].

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja