Go to Top

Tudi socialni podjetniki lahko koristijo razpise Zavoda za zaposlovanje

Predstavitve zakonodaje s področja socialnega podjetništva in primeri dobrih praks so na predavanju Socialno podjetništvo in posebnosti računovodstva, ki ga izvajamo v podjetju DATA d.o.o., v polnem teku.

Tudi socialni podjetniki lahko koristijo razpise Zavoda za zaposlovanje

Udeleženci seminarja, največ vprašanj namenjajo področju dejavnosti, s katerimi se lahko ukvarjajo socialni podjetniki (Uredba o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva, Ul RS št. 54/2012 in Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva, Ul RS št. 45/2014), zaposlovanju ranljivih skupin na trgu dela in tipu A in tipu B socialnega podjetja.

Zakon o socialnem podjetništvu Ul RS št. 20/2011 v 8. členu navaja definicijo socialnega podjetja tipa A:

  • je ustanovljeno za trajno opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva na način, da bo trajno zaposlovalo najmanj enega delavca v prvem letu in najmanj dveh delavcev v nadaljnjih letih poslovanja (v nadaljnjem besedilu: socialno podjetje tipa A)

in definicijo socialnega podjetja tipa B:

  • je ustanovljeno za zaposlovanje oseb iz 6. člena tega zakona, na način, da bo določeno dejavnost opravljala s trajnim zaposlovanjem najmanj tretjine teh delavcev od vseh zaposlenih delavcev (v nadaljnjem besedilu: socialno podjetje tipa B)

Kot zanimivost lahko omenimo, da je v evidenci socialnih podjetij trenutno 63 socialnih podjetij in večina teh je socialno podjetje tipa B. Več o tem smo pisali že tukaj.

DATA info

Željni novega znanja? Preverite brezplačne delavnice in plačljive seminarje!

Na vprašanje udeleženke seminarja o socialnem podjetništvu ali lahko tudi socialno podjetje koristi subvencije za zaposlitev novih delavcev, ki jih pripravlja Zavod RS za zaposlovanje in so del Aktivne politike zaposlovanja, smo udeležencem lahko dali pritrdilen odgovor. Opozorili smo jih, da v tem trenutku subvencij za zaposlitev na Zavodu RS za zaposlovanje ni razpisanih, se pa pripravljajo programi, ki se bodo začeli izvajati jeseni.

Obljubljamo, da bomo o novih programih pisali tudi v naših novičkah in boste o tem bodoči in aktivni podjetniki, pravočasno obveščeni.

Preberite tudi: Kako se lahko organizira socialni podjetnik?

Želite izvedeti več o možnostih ustanovitve socialnega podjetja? Za vas smo pripravili seminar Socialno podjetništvo, ki vam bo pri tem v veliko pomoč.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2015", ki ga financirata RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, Javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja