Go to Top

To-go ponudba: Izjema za delovanje gostinskih obratov

To-go ponudba s osebnim prevzemom hrane in pijače

To-go ponudba je poleg dostave hrane na dom postala v teh korona časih nekaj samo po sebi umevnega. Čeprav so se redki ponudniki to-go pojavljali že pred epidemijo pa je tak način poslovanja v drugem valu naravnost nepogrešljiv. To-go ponudba je zajeta v novih ukrepih kot izjema in ponudnikom omogoča, da še naprej poslujejo.

Informativni izračun plače

Kdo vse se poslužuje to-go ponudbe?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Leto –dve nazaj, smo na ulicah srečevali milenijce, ki so z lončkom kave v rokah ustvarjali nov trend pitja kave po poti v službo, na zmenek, v kino, kamorkoli. Dandanes je to-go ponudba povsod. K širjenju to-go ponudbe je brez dvoma pripomogla epidemija, saj so zaradi ukrepov za preprečevanje epidemije korona virusa, pristojni zapirali gostinske lokale.

Želite registrirati s.p.?

Gostinski obrati so se morali prilagoditi razmeram

Ob upoštevanju strogih epidemioloških ukrepov že ob prvem valu epidemije, so se gostinci organizirali tako, da so začeli v svojih obratih pripravljati obroke, ki so jih stranke vzele s seboj in jih niso pojedle v lokalu. Večji gostinci so povečali vozni park, do-registrirali dejavnost v svojem podjetju za dostavo že pripravljene hrane na dom (53.200 Druga poštna in kurirska dejavnost, kamor spada dostava jedi in hrane na dom, brez priprave) in začeli z razvozom hrane. Taki gostinci so del zaposlenih poslali na čakanje, ostalim pa odredili drugo delo.

Gostinci so se znašli tudi tako, da skozi okno lokala sprejemajo naročila obiskovalcev, ki pa naročene pijače ali prigrizka ne zaužijejo v lokalu ampak v okolici lokala ali pa kupljeno odnesejo s seboj. Tudi v tem primeru lahko govorimo o to-go ponudbi.

Informativni izračun za normirance

Podjetja za razvoz hrane

Spet drugi gostinci so se povezali s podjetji, ki nudijo dostavo hrane na dom kot storitev. Tem podjetjem je promet v času korone neverjetno povečal. Zaposlujejo nove ljudi, ki delajo na aplikaciji in povezujejo gostince in trgovce z naročniki ne le hrane in pijače, ampak tudi raznih drugih izdelkov.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

V spremenjenih življenjskih pogojih, se podjetniki trudijo najti alternativne poti do naročnikov. Brez dvoma bo zanimivo spremljati razvoj novih podjetniških idej in pristopov tudi na tem področju.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja