Go to Top

Tiskarna v današnjem času – dejavnost, ki doživlja ponoven preporod v neverjetne sfere

Tiskarna in tiskanje na splošno doživlja ponovno renesanco v načinu izvajanja dejavnosti kot tudi v ponovnem predrugačenju svojih storitev. Tiskarna je dandanes s pomočjo novih tiskarskih tehnik in bolj dovršenih tiskalnikov, center ne-spletnih marketinških aktivnosti in z novimi izzivi, kot je 3-d tiskanje. Je tudi vedno bolj strokovna dejavnost, ki zahteva veliko raznovrstnih spretnosti. Podajte se v svet podjetništva – rezervirajte svoj brezplačen termin in ustanovite svoje podjetje.

Informativni izračun plače

Dejavnosti, po SKD-ju, ki jih lahko danes opravlja tiskarna

Za opravljanje določene dejavnosti je potrebno to dejavnost registrirati. Tiskarna se lahko ukvarja z različnimi dejavnostmi in temu primerno bo moral podjetnik registrirati niz pravih dejavnosti. Tako je tiskanje revij, knjig, brošur, etiket, nalepk, pametnih kartic, reklamnih letakov in plakatov, izdelanih z različnimi tiskarskimi tehnikami, zajeto v dejavnosti »Drugo tiskanje« (SKD 18.120). Dejavnost vključuje tudi tiskanje tekstila, lesa, keramike in plastičnih izdelkov.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Tiskar mora načeloma natiskano tudi oblikovati in pripraviti. Zato mora registrirati dejavnost »Priprava za tisk in objavo« (SKD 18.130). To vključuje računalniško oblikovanje izdelkov za tisk, oblikovanje, vnos podatkov za tisk ipd.. V primeru oblikovanja 3d objektov pa je primerno imeti registrirano tudi »Oblikovanje, aranžerstvo, dekoraterstvo« (SKD 74.100) Kdo v današnjem času ne nudi svojih storitev ali izdelkov preko spleta – za to mora tiskarna imeti registrirano spletno prodajo »Trgovina na drobno po pošti ali po internetu« (SKD 47.910).

Tiskanje časopisov je vključeno v posebni dejavnosti – »Tiskanje časopisov« (SKD 18.110).

Pravni nasvet

Tiskarna lahko do-registrira dejavnost na VEM točki

Tiskarna, ki je registrirana kot s.p., se lahko odloči v kateremkoli trenutku do-registrirati dejavnost in to je na VEM točkah brezplačna storitev. Vse kar nosilec s.p.-ja potrebuje za postopek, je le osebni dokument in davčna številka. Dodajanje dejavnosti lahko izvede samo nosilec (lastnik s.p.-ja) ali njegov zastopnik.

V kolikor gre za d.o.o. je postopek lahko tudi izveden na naši VEM točki – pogojeno, da ima podjetje ustanovitveni akt ali družbeno pogodbo v obstoječi VEM obliki. V kolikor je ta ustanovitvena listina v notarski obliki, jo je potrebno bodisi spremeniti v VEM obliko ali pa postopek izvesti pri notarju. Takšne spremembe so pri notarjih plačljive na VEM točkah pa ne.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Ustanovitev podjetja na naši VEM točki

Ustanovitev podjetja lahko opravite na naši VEM točki DATA na Dunajski cesti 136 v Ljubljani.

Pokličite nas na tel.: +386 (0)1 6001 530 ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca oz. nam pišite na data@data.si ter si rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja