Go to Top

Tihotapljenje cigaret in piva se je zopet izjalovilo

Pretekli vikend so delavci mobilnih oddelkov Finančne uprave RS (Furs) zasegli čez 45 tisoč cigaret in skoraj 1.500 litrov piva. Tihotapljenje cigaret v vozilu srbske registracije bo nepridiprave stalo 6.245 evrov, pivo pa je s Švedske pripotovalo med paletami papirja za slovenskega naročnika.

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Veste, kje vas zakon zavezuje? Poznate svoje pravice?

Več informacij

Tihotapljenje, 1. del: pivo

tihotapljenjeUslužbenci Fursa so 7. maja 2016 v jutranjih urah na štajerski regionalni cesti Dramlje – Šentjur zaustavili tovorno vozilo slovenske registracije, ki ga je vozil slovenski državljan. Voznik je prevažal 31 palet papirja iz Švedske za prejemnika iz Ljubljane, za kar je predložil tovorni list in fakturo. Pri pregledu tovornega vozila so poleg navedenega blaga odkrili še tri palete piva v pločevinkah (po 0,5 in 0,33 litra) različnih znamk. Skupno so našteli 4.176 pločevink oziroma 1.439,28 litrov piva, za katerega voznik ni predložil trošarinskih dokumentov. Ker gre za trošarinske izdelke, ki so bili nezakonito vneseni v Republiko Slovenijo iz druge države članice, je bila celotna količino piva zasežena, zoper voznika pa uveden postopek o prekršku po Zakonu o trošarinah.

Morda vas zanima tudi:

Tihotapljenje, 2. del: cigareti

Ženski z otrokom iz Srbije ni uspelo pritihotapili prek 45 tisoč cigaret!

Klikni in deli

V noči iz 8. maja na 9. maj 2016 pa so mejnem prehodu Gruškovje v okviru nadzora nad trošarinskim blagom, predvsem cigareti, ki ga potniki vnašajo v Slovenijo, zaustavili in pregledali osebno vozilo znamke Opel Vectra z registrskimi oznakami Republike Srbije. V vozilu je bila voznica s sopotnico in otrok, vsi državljani Republike Srbije. Pri pregledu vozila so za oblogo sprednjih in zadnjih vrat, v prirejenem prostoru za sprednjim in zadnjim odbijačem, za armaturno ploščo, v pragih vozila in v sopotnikovem sedežu našli skupno 45.080 kosov tihotapljenih cigaret brez trošarinske znamke.

izobraževanje

Potni nalogi

Veste, katere stroške vse lahko uveljavljate?

Več informacij

Celotno količino odkritih cigaret so zasegli, proti kršiteljici pa je bil uveden postopek o prekršku po Zakonu o izvajanju carinske zakonodaje EU, so zapisali na Fursu. Prikrajšane dajatve za tihotapljene cigarete znašajo 6.245 evrov. Začasno je bilo zaseženo tudi vozilo, v katerem so bile skrite cigarete. Glede na navedbe kršiteljice so bile tihotapljene cigarete domnevno namenjene v Slovenijo.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja