Go to Top

Testiranja zaposlenih

Testiranja zaposlenih so obvezna, vendar ne za vse. Vstop v oranžno fazo sproščanja ukrepov prinaša novosti glede testiranja. Preverite, ali kot delavec spadate v kategorijo tistih, ki se bodo po novem testirali enkrat tedensko.

Informativni izračun plače

Strokovnjaki pri podjetju DATA d.o.o. vam nudijo informacije glede vladnih ukrepov v korelaciji s podjetništvom.

Epidemija s seboj vsak teden prinaša nove odločitve, ki se tičejo tudi podjetništva. Spremljajte novičke pri DATA d.o.o. in bodite na tekočem o novostih, ki jih prinašajo novi vladni ukrepi. Katere oblike pomoči lahko pričakujemo in kateri ukrepi se podaljšujejo do marca 2021. Pri podjetju DATA d.o.o. pa so vam na razpolago strokovnjaki s področja podjetništva, prava in financ, ki vam lahko svetujejo na vaši poslovni poti. Pišite nam na [email protected] za vašo ponudbo za svetovanje!

Za koga so po novem nujna testiranja?

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom navaja pogoje za obratovanje trgovin in drugih dejavnosti ter odloča o tem za koga so redna tedenska testiranja zaposlenih obvezna in v katerih primerih testiranja niso potrebna. Tedenska testiranja so obvezna za:

  • vso trgovinsko dejavnost, kamor po novem sodijo tudi tržnice
  • druge servisne delavnice s površino do 400 m2 ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže
  • storitve higienske nege (kozmetične dejavnosti, frizerski saloni, pedikura, manikura, nega telesa)
  • storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja do 10 oseb (inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice)
  • storitve salonov za nego živali
  • storitve nepremičninskega posredovanja

Vse o zadnjih ukrepih si lahko preberete tukaj.

Informativni izračun dohodnine

Zaposleni, ki ne potrebujejo testiranja

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Brez testiranja zaposlenih lahko obratujejo bencinski servisi, pošte, lekarne, finančne storitve, geodetske storitve, dostavne službe, dimnikarske storitve, gradbena dela, svetovalne in terapevtske storitve, čistilni servisi, servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles ter dejavnosti za pripravo jedi in pijač za dostavo in dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oz. varovance.

Potrošniki za razliko od zaposlenih za koriščenje storitev ne potrebujejo predložiti negativnega testa.

Testiranje tudi ni potrebno za osebe, ki imajo potrdilo o cepljenju proti covidu-19, za tiste, ki imajo potrdilo o pozitivnem izvidu testa PCR ali hitrega antigenskega testa HAGT, ki je starejši od 21 dni in novejši od šestih mesecev ali pa imajo potrdilo zdravnika, da so preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Pravni nasvet

Kako je s testiranjem na smučiščih?

Nič več ne velja pravilo testiranja na 24 ur, temveč morajo po novem tako zaposleni na smučiščih, ki so v neposrednem stiku z uporabniki, kot tudi uporabniki smučišč testiranje opravljati na tedenski ravni, tistim, ki so covid-19 preboleli, pa s predložitvijo zdravniškega potrdila, pol leta od začetka simptomov ne bo potrebno opravljati testiranja.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja