Go to Top

Svetovni splet, iskrene čestitke! Podjetniki, se ga poslužujete?

V začetku avgusta, natančneje naj bi šlo za 6. avgust,  je minilo 25 let, odkar je nastal svetovni splet. Šestega avgusta 1991 je britanski informatik sir Tim Berners-Lee javnosti predstavil projekt WWW – World Wide Web oziroma svetovni splet.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Preverite svojo podjetniško idejo na brezplačnem DATINEM seminarju!

Več informacij

Kaj se je v teh 25 letih spremenilo?

Z osnovno tekstovno spletno stranjo z besedami, ki so vsebovale hiperpovezave do drugih strani, je javnosti predstavil svoj načrt za razvoj storitve, brez katere si življenja v 21. stoletju ne moremo predstavljati, so zapisali.

Prijava na brezplačni seminar

In od takrat se je zgodilo marsikaj. Mnogi, predvsem pripadniki starejše generacije, so mnenja, da sta internet in računalniki prinesla več slabosti kot koristi. Pa vendarle temu ni tako, če pomislimo, kako se je zadeva z bliskovito hitrostjo razvila; od prvih velikih računalnikov in klasičnih iger, kot je minolovec, do danes, ko nam praktično špecerijo, naročeno prek spleta, dostavijo na dom. Vprašanja na tem mestu se pojavljajo predvsem v smeri, kako daleč nas lahko tehnologija še pripelje, katere prednosti nam lahko še prinese in hkrati, katere slabosti? Vedno večja povezanost, odzivnost, večna »priklopljenost« in dosegljivost hkrati za sabo vlečejo tudi veliko vej odvisnosti in vprašujoč nadzor ter varnost podatkov.

Podjetniki, ste na spletu?

svetovni spletInternet je postal naš najboljši in nepogrešljiv prijatelj. Prevzel je težo administrativnih bremen, olajšal marsikatero zadevo skoraj v vsakem poklicu. Denimo novinarjem, katerih podatkovne baze so zlata jama, fotografom, da svoje fotografije primerno obdelajo, zdravnikom, da imajo vse podatke o pacientih, prav tako kot tudi učitelji, na enem mestu. Stvari so se izboljšale praktično tudi vsem drugim, takšnim in drugačnim, podjetnikom, medtem ko je internet dandanes lahko za nekatere tudi prvi stik s podjetništvom.

Prijava na brezplačni seminar

Pomislite, koliko ljudi se je do uspeha prebilo preko interneta – preko blogov, preko strani na socialnih omrežjih, preko »vloganja«. Odziv, ki ga ljudje preko interneta dobijo, šteje veliko. Ne ve, vendar ogromno. Sploh za tiste bodoče podjetnike, ki se z idejo šele poigravajo, je odziv strank, ki jih dosežemo preko različnih kanalov na internetu tisti, ki jih lahko od podjetništva odbije ali pa jih spodbudi do te mere, da z veseljem pridejo na VEM točko DATA in rečejo:  »Rad bi odprl podjetje.«

Postopek registracije domene je na VEM točki je enostaven! Rezervirajte si svoj termin!

Marko Baloh, DataMarko Baloh, Data

Projekt WWW združuje tehnike pridobivanja informacij in hiperteksta, ki omogočajo enostavni, a močni svetovni informacijski sistem z željo, da bi bile akademske informacije prosto dostopne komurkoli, je oče interneta dejal na prvi javni predstavitvi leta 1991, pišejo na spletni strani.

6. 8. je minilo 25 let, odkar je nastal svetovni splet. Slovenci smo prvi strežnik dobili leta 1993. Podjetniki, znate izkoristiti njegove prednosti ?

Klikni in deli

Prvi spletni strežnik s prvimi slovenskimi stranmi in spletno predstavitvijo Slovenije smo Slovenci doživeli dve leti kasneje, leta 1993. Strežnik je kasneje prerastel v projekt Mat’kurja.

Prijava na brezplačni seminar

Danes je 119.920 domen s slovensko končnico .si, samo v zadnjem mescu jih je bilo registriranih več kot 1200, so še zapisali.

Spomnimo, tudi v podjetju DATA lahko opravijo registriramo domene vaše bodoče spletne strani. Saj veste, podjetnikova spletna stran je postala okno v svet, tako rekoč poslovna osebna izkaznica. Prepustite, da vam jo naredijo strokovnjaki, vi pa se posvetite svojim poslom. V kolikor imate v zvezi s tem kakšno vprašanje, nas lahko kontaktirate na 01 600 1530 ali nam pošljete e-mail na data@data.si

Morda vas zanima tudi:

Prijava na brezplačni seminar

VIR: StaKrog

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja