Go to Top

Subvencije za podjetja – če zaposlijo mladega delavca!

Subvencije za podjetja, ki mladim olajšajo vstop na trg, so še vedno na voljo. Kako in kje lahko delodajalci kandidirate zanje?

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem!

Ste podjetnik in pri svojem poslovanju potrebujete pomoč? Na Dati nudimo vse na enem mestu. Na voljo so podjetniški, pravni in davčni svetovalci, ponujamo tudi zanesljiv računovodski servis. Pri nas lahko brezplačno registrirate podjetje vsi, ki se želite podati na podjetniško pot. Za rezervacijo termina registracije podjetja ali ponudbo svetovanja nas pokličite na telefon 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ustanovite podjetje na Dati!

Subvencije za podjetja – v kakšnem primeru lahko kandidirate?

Zavod za zaposlovanje je objavil možnost subvencij za podjetja, ki so pripravljena zaposliti brezposelne mlade do vključno 29. leta starosti.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Kakšna je višina zneska subvencije?

Razpis podjetjem omogoča pridobitev mesečne subvencije v višini od 300 do 420 EUR za zaposlitev mladih, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih in še niso dopolnili 30 let. Mesečna subvencija se zviša za 70 EUR, če delodajalec delavca s prvim dnem zaposlitve vključi v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Vključitev mladih v subvencionirano zaposlitev je možna na podlagi napotitve Zavoda za zaposlovanje.

Odprite “popoldanca” ob redni zaposlitvi!

Vse o normirancih!

Kaj mora podjetje ponuditi mlademu delavcu, da lahko prejme subvencijo?

Podjetje mora z delavcem skleniti delovno razmerje za nedoločen čas. Slednje mora trajati najmanj 18 mesecev brez prekinitve. Prav tako morate novozaposlenemu zagotoviti mentorstvo. Tako on kot njegov mentor se morata v času vključitve usposabljati pri zunanjem izvajalcu minimalno 30 pedagoških ur; zaželeno je pridobivanje digitalnih kompetenc.

S.p. prispevki 2023 – koliko znašajo?

Kako kandidirati za subvencije za podjetja?

Ponudbo za subvencionirano zaposlitev mladih elektronsko oddate na spletni strani Zavoda za zaposlovanje, natančneje na Portalu za delodajalce. Rok za oddajo ponudb se izteče 31.3. 2024 oz. ob porabi sredstev. Pred prvo uporabo portala se registrirate. Kandidirate lahko delodajalci, ki izpolnjujete vse pogoje za prijavo, natančneje opisane v njihovem javnem povabilu.

Potrebujete računovodsko, davčno ali pravno svetovanje? Ali pa želite odpreti podjetje? Za ponudbo strokovnega posveta ali rezervacijo termina brezplačne registracije smo vam na voljo na telefonu 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja