Go to Top

Ste strokovnjak iz tehnik pridobivanja nafte ali zemeljskih plinov?

Si kot mnogi drugi želite ogledati svet in ste za povrh še strokovnjak za katero od storitev povezanih s pridobivanjem nafte ali zemeljskih plinov? Zakaj ne bi ustanovili podjetja pri nas in se napotili na delo v tujino? Naše podjetje Data d.o.o. nudi vse potrebne storitve in VEM registracija podjetja – tako s.p. kot d.o.o. je pri nas brezplačna!

Informativni izračun plače

Strokovnjak za  napotitev v tujino zahteva predhodno registracijo podjetja

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Postopek registracije podjetja, tako statusa samostojnega podjetnika (s.p.), kot tudi družbe z omejeno odgovornostjo lahko opravite brezplačno na VEM točki podjetja Data d.o.o.. Potrebno je registrirati primerno dejavnost, kot je navedena v Standardni klasifikaciji dejavnosti iz leta 2008.  Klasifikacija vsebuje prav dejavnost »Storitve za pridobivanje nafte in zemeljskega plina« (SKD 09.100) in vključuje raziskovalne storitve in poskusno vrtanje v povezavi s pridobivanjem nafte in zemeljskega, usmerjeno vrtanje in povrtavanje, postavljanje vrtalnih stolpov, črpanje iz vrtin in podobno. Večina inženirskih dejavnosti pa je zajeta v »Druge inženirske dejavnosti in tehnično svetovanje« (SKD 71.129).

Registracija je preprosta, saj je vodena s strani naših strokovnih in izkušenih referentov. Vsak strokovnjak ta postopek preprosto začne z rezervacijo termina za registracijo.

Rezervacija termina za registracijo podjetja

Strokovnjak se tudi v okviru lastnega podjetja še vedno napoti v tujino

V kolikor nameravate odpreti podjetje in se zatem napotiti na delo v drugo državo potrebujete izvesti t.i. »napotitev delavca v tujino«. Postopek napotitve na delo v drugi državi članici EU, EGP ali Švicarske konfederacije zahteva pridobitev »A1« obrazca.

Poslovodna oseba se lahko sicer hitreje napoti v tujino, a pri tem se mora zavedati, da v okviru podjetja  ne more opravljati drugih del kot izključno poslovodnih. Tako tudi nekdo, ki registrira s.p. ne more na podlagi tega iti v tujino opravljati dejavnosti strokovnjaka za pridobivanje nafte ali zemeljskega plina, brez da bi pridobil omenjen A1 obrazec, ki ga dobi po dveh mesecih plačanih prispevkov v Sloveniji.

Pravni nasvet

Za pridobitev A1 obrazca mora delavec izpolnjevati pogoje:

  • strokovnjak mora biti zaposlen (pri delodajalcu) in imeti ustrezno urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje,
  • strokovnjak mora imeti predhodno vsaj 30-dnevno zavarovanje
  • za strokovnjaka, kot fizično osebo ne sme biti že izdano in veljavno drugo potrdilo A1

Podjetje Data d.o.o. nudi tudi pravne storitve in svetovanja v zvezi z napotitvami v tujino

Potrebujete pravno svetovanje. Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

V našem podjetju imamo poleg polnega oddelka za poslovanje za tujce tudi pravno službo, ki Vam lahko nudi pravno pomoč ali svetovanje v navezi s napotitvami v tujino. Tu Vam lahko zagotovimo storitve strokovnjakov z večletnimi izkušnjami in naravnanosti k delu podjetnikom.

Strokovnjak na teh področjih mora navadno izpolnjevati še katere druge pogoje

V kolikor boste med opravljanjem svojih strokovnih dejavnosti zaradi umetnih virov ali naravnih virov izpostavljeni z naravnimi radionuklidi, boste morali kot izvajalec na primer izpolnjevati tudi dodatne pogoje, kot to predvideva Zakon o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti.

Vsekakor lahko tudi država, kamor nameravate oditi na delo in četudi je to država članica EU, zahteva za opravljanje dela na njenem ozemlju, izpolnjevanje še drugih določenih pogojev. Več o teh pogojih se lahko pozanimate pri Slovenskih predstavništvih ali poslovnih klubih v teh državah.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja