Go to Top

Sprememba zastopnika v podjetju na DATA točki

Sprememba zastopnika v podjetju se lahko opravi na DATA točki. Referenti točke DATA opažamo povečanje števila postopkov sprememb podatkov na d.o.o., med katerimi prevladuje postopek – sprememba zastopnika v podjetju. Prejemamo tudi veliko klicev, kjer nas podjetniki sprašujete na kakšen način se opravi postopek, predvsem pa, kdo mora osebno priti na DATA točko in podpisati dokumente.

Ustanovitev s.p.

Razmišljate o ustanovitvi sp ali doo? Spremembi iz sp v doo? Vse to lahko uredite na naši DATA točki. Imate vprašanje glede nadaljevanja svoje podjetniške poti? Dostopni smo preko naslednjih kontaktov: preko telefona: 01/600 15 30, preko e-mail: data@data.si ali pa nas kontaktirajte preko spletnega obrazca.

Izračunajte si plačo!

Sprememba zastopnika – postopek imenovanja novega zastopnika v podjetju

V primeru postopka – sprememba zastopnika, mora na postopek priti družbenik (ali več družbenikov) podjetja in novi zastopnik podjetja, če se pri postopku spremembe zastopnika podjetja, dodaja nov zastopnik. Družbenik (ali družbeniki, če je več solastnikov podjetja) in novi zastopnik, za postopek na DATA točki, potrebujejo le osebni dokument.

Družbenik-i podpišejo sklep o spremembi zastopnikov, novi zastopnik osebno podpiše  izjavo zastopnika. Podpisane in overjene dokumente, referent DATA točke pošlje elektronsko na registrsko sodišče. V nekaj dneh podjetje na naslov podjetja prejme odločbo sodišča in AJPES v register podjetij vpiše podatke novega zastopnika.

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Ustanovitev podjetjaInterni akti podjetja

Sprememba zastopnika – postopek izbrisa zastopnika iz podjetja

V primeru, ko podjetje želi izbrisati zastopnika iz podjetja, gre ravno tako za postopek na DATA točki – sprememba zastopnika. Pri navedenem postopku pride osebno na DATA točko le družbenik (oziroma družbeniki) podjetja, zastopnik, ki se ga briše, ni prisoten na postopku na DATA točki.

Družbenik na postopku na DATA točki podpiše/jo  dokument – sklep o spremembi zastopnikov.  Podpisani in overjeni sklep, referent DATA točke pošlje na sodišče in v nekaj dneh na naslov podjetja pride sklep sodišča, AJPES pa spremeni podatke v registru. Na postopek družbenik-i prinese le osebni dokument.

Pogodba o zaposlitvi

Kdo ne more biti zastopnik?

Zastopnik ne more biti oseba, ki je bila pravnomočna obsojena zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, zoper delovno razmerje in socialno varnost, zoper pravni promet, zoper premoženje, zoper okolje, prostor in naravne dobrine.

Ta oseba ne sme biti član organa vodenja ali nadzora pet let od pravnomočnosti sodbe in dve leti po prestani kazni zapora ali imeti izrečenega varnostnega ukrepa prepovedi opravljanja poklica, in sicer dokler traja prepoved.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 530 ali jim pišite na data@data.si.

Prijava na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja