Go to Top

Sodni register bo tekoče izdajal Sklepe o registraciji d.o.o. v času sodnih počitnic

Sodni register bo v času sodnih počitnic, ki bodo letos od 15. julija in do 15. avgusta 2019, deloval nemoteno. Tako boste lahko v teh vročih-počitniških dneh opravili vse postopke na VEM točki DATA.

Sodni register v času počitnic

Podjetniki, ki na VEM točki DATA v juliju opravljajo postopke za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), nas referente VEM točke, kot po pravilu sprašujejo ali se bodo postopki glede izdaje sklepov o registraciji podjetja, zaradi sodnih počitnic zavlekli. Ne bodo se. Referenti VEM točke DATA opažamo, da je sodni register hiter in ažuren pri izdaji sklepov pri vseh postopkih.

Rezervirajte si brezplačen termin na naši VEM točki, kjer vas bo naš VEM referent vodil skozi celoten postopek.

Informativni izračun dohodnine

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Se pa včasih zapleta pri podjetnikih, ki opravijo postopek registracije d.o.o. na VEM točki. Pogosto preslišijo navodila referenta, ki jim pripravlja dokumentacijo, da morajo potrdilo o vplačilu kapitala za novo ustanovljeno podjetje, dostaviti referentu VEM točke v roku 14 dni. V nasprotnem primeru se vloga za registracijo d.o.o. izbriše iz portala e-Vem. V takem primeru, je potrebno akte, sklepe in izjave za d.o.o. pripraviti na novo.

Da bi se izognili takim zapletom, predlagamo vsem podjetnikom, da načrtujejo svoje aktivnosti glede postopkov registracije podjetja in se pripravijo za postopek. Načrtujejo naj obisk Vem točke – si rezervirajo termin na naši VEM točki. Pripravijo naj overjeno Izjavo lastnika objekta – v kolikor niso lastniki objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja. Če je podjetnik lastnik objekta, kjer bo imelo podjetje poslovni naslov, overitev Izjave lastnika objekta lahko opravimo referenti VEM točke. Dogovorijo se lahko tudi že za obisk banke, kjer nameravajo odpreti začasni račun na katerega bodo nakazali oziroma položili kapital. Prenos obrazca Izjava lastnika objekta za d.o.o..

Pravni nasvet

Vsem podjetnikom, ki so v teh vročih poletnih dneh uspešno opravili postopek registracije podjetja na naši VEM točki pa sporočamo, da so si zaslužili počitnice in jim želimo prijeten in sproščujoč dopust.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja