Go to Top

Rezervacija imena podjetja za leto dni

Rezervacija imena podjetja

Rezervacija imena podjetja oziroma firme je možna vnaprej. Nameravana firma je torej ime podjetja, ki je vpisano v sodni register, ni pa še dejansko registrirano.

Eden izmed najpomembnejših dejavnikov podjetja na trgu, je ime podjetja. V imenu je vsa predstava o tržni znamki in o podjetju. Ime pomeni identiteto, individualnost, diferenciacijo in prepoznavnost na trgu. Več nasvetov za prepoznavnost imena podjetja si preberite tukaj.

Rezervacija imena podjetja – kako poteka?

Družbeniki z vpisom nameravane firme oziroma imena podjetja v sodni register rezervirajo firmo za družbo, ki jo bodo ustanovili kasneje, največ eno leto od vpisa nameravane firme v sodni register.

O vseh vidikih registracije podjetja vas podučimo na brezplačnem skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Ime bo rezervirano leto dni

Rezervacija imena podjetjaPredlog za vpis nameravane firme v sodni register lahko vložite tudi na VEM točki Data. Ob tem bo podjetniški referent VEM točke DATA potreboval vaše ime, ime družbenika, ki ustanavlja podjetje in njegovo EMŠO ter naslov, kamor družbenik želi prejeti sklep registrskega sodišča o rezervaciji imena firme.

Na ta naslov boste prejeli informacijo, če ste uspešno registrirali ime podjetja. Firma oziroma ime podjetja se lahko tudi zavrne, v primeru pozitivnega odgovora pa se nameravana firma vpiše v register Agencije za javnopravne evidence in storitve in je rezervirana za leto dni. V tem obdobju lahko podjetnik kadarkoli izvede registracijo podjetja.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Ime podjetja se mora razlikovati od drugih!

Ime podjetja se mora od drugih imen seveda razlikovati. Sicer lahko registrski organ zavrne predlog za vpis firme v register oziroma podjetje, ki je že registrirano s podobnim imenom, od vas lahko zahteva  opustitev firme, njen izbris in odškodnino. Pred registracijo torej preverite ime (firmo) v Poslovnem registru Slovenije.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja