Go to Top

Regulacija dejavnosti za fitnes center, osebno trenerstvo in prodajo “šejkov”

Regulacija dejavnosti za fitnes center, osebno trenerstvo in prodajo "šejkov" - Data d.o.o.

 

Čeprav poletja tako koledarsko kot vremensko še ni konec, so mnogi z mislimi že v jeseni, času, ko se nekatere stvari začnejo postavljati na novo in času, ko si nekateri postavijo nove cilje, kot so »letos bom pa res šel na svoje in končno odprl fitnes center!« Jesen velja za čas, ko se ljudje, po poletnemu premoru, zopet zakopljejo v svoje posle in bolj intenzivno razmišljajo o podjetništvu. Tokrat boste izvedeli, kaj vse vas čaka, če želite registrirati lastni fitnes center in ob tem nudili tudi prodajo proteinskih napitkov.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Preverite splošne pogoje in vprašanja, ki slej ali prej doletijo vsakega bodočega podjetnika, ki želi hobi realizirati v posel!

Več informacij

Ko se bliža konec poletja, nas velika večina razmišlja o tem, kako bi našo formo, ki smo jo pridobili tekom poletja s športnimi aktivnostmi na prostem, prenesli in nadgradili tudi jeseni in pozimi. Temu vprašanju se vse bolj posveča veliko (bodočih) podjetnikov, saj se poslovne ideje na področju fitnesa in aktivnosti kar vrstijo. Od nosljivih digitalnih merilcev fizične dejavnosti do različnih prehranskih nadomestil in stekleničk za vodo. Kot kaže, pa se jih tudi potrošniki nekako ne naveličajo.

Prijava na brezplačno izobraževanje

fitnes centerDobro organizirani podjetniki razmišljajo tudi o razširitvi svoje dejavnosti, kjer ponujajo rešitev, povezano s fizično aktivnostjo in jo plasirajo na trg iz svojega lastnega športnega objekta. Največkrat so to fitnes, joga ali drugačni centri povezani s telesno aktivnostjo. V kolikor se tako podjetje ukvarja z dejavnostjo kot je fitnes center, dejavnost fitnes klubov, telovadnic za "bodibilderje" in podobno, mora imeti registrirano »Obratovanje fitnes objektov« (SKD 93.130).

Za samo registracijo te dejavnosti ni posebnih pogojev, izobrazbenih ali drugačnih. Ob tem pa vas verjetno zanima tudi, če razmišljate o registraciji dejavnost kot s. p., kakšni bodo vaši dejanski stroški?

Dopolnilne dejavnosti: prodaja proteinskih živil

Vsak fitnes center oziroma fitnes objekt dandanes nudi tudi prodajo svojih proteinskih napitkov, pri katerem mora imeti registrirano primerno gostinsko dejavnost, npr. »Strežba pijač« (SKD 56.300), največkrat pa tudi trgovino s prehranskimi dopolnili, kar spada pod »Trgovina na drobno v nespecializiranih prodajalnah, pretežno z živili« (SKD 47.110) ali »Druga trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah z živili« (SKD 47.290). Če ima podjetnik registrirano svojo spletno trgovino, pa mora imeti registrirano tudi dejavnost »Trgovina na drobno po pošti ali po internetu«  (SKD  47.910) in »Obratovanje spletnih portalov« (SKD 63.120), kjer trži, poleg hrane in napitkov, tudi npr. športne pripomočke ali oblačila.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dejavnost osebnega trenerstva

V kolikor gre za opravljanje dejavnosti trenerstva, učiteljev določenih športov ali za npr. jahalne šole, tečaji joge in podobno, gre za dejavnost »Izobraževanja, izpopolnjevanja in usposabljanja na področju športa in rekreacije« (SKD 85.510), ki imajo vsaka svoje zahteve in pogoje za opravljanje dejavnosti, največkrat gre za različne licence.

Pridobitno dejavnost na področju športa lahko opravljajo tudi osebe, ki so vpisane v razvid zasebnih športnih delavcev. Tako 34. člen Zakona o športu (ZSpo) zahteva, da je zasebni športni delavec ustrezno izobražen ali usposobljen, mora imeti licenco za opravljanje dejavnosti v športu (v kolikor je ta predpisana) ter obvlada slovenski jezik, ima stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in mu opravljanje dejavnosti ni prepovedano s pravnomočno odločbo.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Promocija športnih dogodkov

Standardna klasifikacija dejavnosti (SKD) ima tudi razred pod imenom »Druge športne dejavnosti«  (SKD 93.190), v katerem so skrite tudi dejavnosti, kot so dejavnosti gorskih vodnikov, dejavnost športnih lig in zvez, dejavnosti, povezanih s promocijo športnih dogodkov, dejavnosti organiziranja in promocije športnih dogodkov (s športnimi objekti ali brez njih) ter dejavnosti samostojnih športnikov, sodnikov, časomerilcev in podobno.

Preverite pogoje za lastni fitnes center, prodajo proteinskih napitkov in osebno trenerstvo!

Klikni in deli

Registracija drugih športnih objektov

V primeru, da želite registrirati dejavnost drugih športnih objektov, tako odkritih kot pokritih, kot so denimo kegljišča, plavalni bazeni, igrišča za golf, boksarski ringi, tekmovalne steze, nogometna in druga igrišča, morate registrirati dejavnost »Obratovanje športnih objektov« (SKD 93.110). Tudi ta dejavnost ne zahteva izpolnjevanje posebnih pogojev.

Spomnimo, postopek registracije podjetja, samostojnega podjetja ali družbe z omejeno odgovornostjo, lahko hitro in enostavno opravite na VEM točki DATA.  Za to dejavnost lahko odprete tudi popoldanski s. p., če ste že nekje zaposleni za polni delovni čas.

Novi v podjetništvu? DATINI strokovnjaki na vaša vprašanja odgovarjajo tudi poleti! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas pokličite po telefonu na 01 600 1530.

Prijava na brezplačno izobraževanje

DATA d.o.o

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

 

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja