Go to Top

Razpisi MGRT: letos na voljo 266 milijonov evrov

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) napovedujejo, da se bodo podjetja in drugi upravičenci letos lahko potegovali skupno za 265,9 milijonov evrov. Nekateri razpisi MGRT ostajajo odprti še od lani, seveda pa bodo objavili tudi nove.

>>> Vas zanima odprtje podjetja? Gospodarske razmere so ugodne, na voljo pa so tudi zagonska sredstva. Kako poteka postopek za ustanovitev s.p. ali ustanovitev d.o.o., razlagamo na brezplačnem izobraževanju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Ministrstvo ima v evropski perspektivi 2014-2020 na voljo 839 milijonov evrov, od tega so 101 milijon razpisali v letu 2016, lani 406 milijonov evrov. V prvi polovici letošnjega leta nameravajo razdeliti 145,6 milijona, v drugi 120,3 milijona evrov.

Na letošnjih razpisih nameravajo največ sredstev nameniti za regionalni razvoj (139,4 milijona evrov), med drugim za turistične kapacitete na problemskih območjih in dogovor za razvoj regij. Dobrih 75 milijonov evrov bo šlo za podjetništvo, tehnologijo in razvoj, 21 milijonov za internacionalizacijo, 16 milijonov za lesno panogo in 13 milijonov za turizem.

Vsebinsko se sicer razpisi MGRT osredotočajo na skladen regionalni razvoj, industrijo, digitalizacijo in internacionalizacijo.

>>> Kako lahko do denarja pridejo podjetniki?

Kateri razpisi MGRT so trenutno aktualni?

Letos se bo mogoče prijaviti na 29 razpisov za spodbujanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Od tega bodo trije za povratna sredstva in 26 za nepovratna sredstva.

razpisi mgrt

Trenutno je odprtih 11 razpisov, od tega šest iz letošnjega leta. Do konca februarja naj bi objavili še štiri. In sicer:

  • za nove poslovne modele za globalne verige vrednosti,
  • za vodilne turistične destinacije,
  • za zagon inovativnih podjetij,
  • za partnerstva na tujih trgih.

>>> Če potrebujete pomoč pri pridobivanju sredstev, se lahko obrnete na naše strokovnjake za razpise. Pokličite jih na 01 600 15 30 ali jim pišite na data@data.si.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Pomembnejši razpisi MGRT v letu 2018

Pomembnejši razpisi MGRT v letošnjem letu bodo:

Javni razpis “Dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2018” – predvidoma bo objavljen maja (4,7 mio €)

Sredstva so namenjena sofinanciranju slovenskega dela mednarodnih raziskovalno razvojnih projektov, potrjenih s strani programa EUREKA.

Javni razpis “Spodbude za raziskovalno razvojne projekte” – predvidoma bo objavljen junija (30 mio €)

Namen razpisa je sofinanciranje izvajanja inovativnih, raziskovalno-razvojnih projektov podjetij ali konzorcijev za nove ali izboljšane proizvode, procese ali storitve, do stopnje, da so potrjeni v končni obliki ter primerni za uporabo v realnem okolju.

Javni poziv za sofinanciranje tržnih raziskav, mednarodnih forumov in certifikatov kakovosti v letu 2018 – predvidoma bo objavljen maja (0,7 mio €)

Namen razpisa je podpora podjetjem pri iskanju ustreznih tujih poslovnih partnerjev preko B2B platform, kjer je podjetju vnaprej omogočeno izbiranje ustreznih sogovornikov. Ter tudi podpora pri izdelavi tržnih raziskav ter certificiranju proizvodov in procesov.

Javni razpis “Turistične kapacitete na problemskih območjih 2018-2019” – predvidoma bo objvaljen maja (6 mio €)

Namen razpisa je sofinanciranje investicij za povečano rabo obnovljivih virov energije in za doseganje večje energetske učinkovitosti na obmejnem problemskem območju v mikro, malih in srednje velikih podjetjih s turističnimi kapacitetami.

Javni razpis “Mentorske sheme za ranljive skupine, zaposlene v socialnih podjetjih 2018-2020” – predvidoma bo objavljen maja (0,6 mio €)

Namen razpisa je omogočiti razvoj dejavnosti in zaposlovanja v (pred)inkubacijski fazi socialnih podjetjih v obliki mentorskega podpornega okolja.

Javni razpis za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji 2018-2019 – predvidoma bo objavljen februarja (3,3 mio €)

Namen razpisa je spodbujanje razvoja in krepitev promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji, s poudarkom na pospeševanju digitalne promocije na tujih trgih.

Javni razpis “Spodbude za razvoj lesarstva na področju polproizvodov 2018-2020” – predvidoma bo objavljen maja (10,6 mio €)

Namen razpisa je spodbujanje uvajanja polizdelkov ter povezanih storitev in procesov na področju predelave lesa in lesnih tvoriv, ki bodo prispevali k večji snovni in energetski učinkovitosti.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja