Go to Top

Razlogi za odprtje popoldanskega s.p. – zakaj odpreti »popoldanca«?

Razlogi za odprtje popoldanskega s.p. so lahko različni. Če želite tudi vi odpreti popoldanski s.p. lahko to storite na naši DATA točki! Pri nas lahko odprete tudi »redni« s.p. ali ustanovite d.o.o.! Za termin registracije podjetja lahko pokličete na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Izračunajte si vašo plačo

Kdo lahko odpre popoldanski s.p.?

Kot že omenjeno, je med najpogostejšimi razlogi za odprtje popoldanskega s.p. dodaten vir dohodka. Kaj je s tem mišljeno? Popoldanski s.p. lahko namreč le odpre oseba, ki je že redno zaposlena za polni delovni čas (40 ur/tedensko). To tudi pomeni, da je posameznik že socialno zavarovan v podjetju. Popoldanski s.p. pa mora kljub temu plačevati prispevke. Gre za t.i. pavšalne prispevke. Višino popoldanskih s.p. prispevkov letu 2023 lahko preverite v tem članku!

Brezplačno registrirajte podjetje

Odprite redni s.p. na Dati!

Kakšni so še razlogi za odprtje popoldanskega s.p.?

»Popoldanc« vam daje možnost, da delate na projektih, ki jih želite. Popoldanski s.p. vam prav tako omogoča, da si razvijete nove spretnosti oz. kompetence, ki jih lahko uporabite v nadaljevanju vaše kariere. Velikokrat je med razlogi za odprtje popoldanskega s.p. tudi »preverba« podjetniške ideje. Podjetniki se namreč ob redni zaposlitvi večkrat odločijo za odprtje popoldanskega s.p., ker želijo preveriti, ali bo njihov posel dobro sprejet na trgu. Če je temu tako, se dostikrat tudi odločijo za odpoved pogodbe o zaposlitvi ter ustanovitev s.p.

Izračunajte si dohodnino

Kaj je potrebno za odprtje popoldanskega s.p.?

Če so razlogi za odprtje popoldanskega s.p. tudi vas zamikali, da bi odprli popoldanski s.p. lahko to storite na naši DATA točki! Na postopek odprtja popoldanskega s.p. prinesete le veljaven osebni dokument, davčno številko ter overjeno izjavo lastnika objekta. To potrebujete le v primeru, da sami niste (so)lastnik objekta, kjer bo poslovni naslov vašega popoldanskega s.p.! Imate še kakšna druga vprašanja glede odprtja podjetja? Potem nas pokličite na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si ter se dogovorite za svetovanje z našimi podjetniškimi svetovalci!

Prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja