Go to Top

Prvi koraki v svet podjetništva

Ste nezadovoljni s svojo službo? Sanjate o tem, da bi bili plačani za to, kar res radi počnete? Prav to je bistvo podjetništva.

>>> Oglasite se na našem brezplačnem izobraževanju Prednosti in slabosti samozaposlitve. Na njem boste izvedeli tudi, kako poteka postopek za ustanovitev podjetja.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Ljudje imamo veliko različnih hobijev. Nekateri izmed njih bodo za vedno ostali le hobiji, druge pa se da spremeniti v posel. Toda, kako točno to lahko storite? Sprva morda res ni tako preprosto zapustiti stabilno delovno mesto in oditi na svojo pot. Da bi bili dolgoročno uspešni, so zelo pomembni prvi koraki v svet podjetništva. Ti bodo lažji, če boste upoštevali spodje štiri nasvete.

Koraki v svet podjetništva:

1. Pridobite povratne informacije

podjetništvaKo dobite idejo, kaj bi počeli v svojem podjetju, jo povejte drugim in bodite pozorni na njihov odziv. Sami ponavadi nismo najboljši sodnik svojega dela, to tudi ni naša družina in tesni prijatelji. Potrebujete strokovno in pošteno povratno informacijo. Zato kritike sprejmite s hvaležnostjo, saj je še čas, da svojo poslovno idejo izboljšate.

2. Priskrbite si stranke

Preden opravite postopek za odprtje podjetja na VEM točki DATA se pozanimajte, kakšno je stanje na trgu, kaj ponuja konkurenca in kje so vaše potencialne stranke. Četudi morda na začetku še ne potrebujete zajetnih sredstev, pomaga, če ugotovite, kdo bo kupil vaš izdelek ali storitev. Če je vaš hobi povezan z izdelki ali storitvami, po katerih je povpraševanje veliko, imate seveda več možnosti za uspeh.

3. Začnite s popoldansko dejavnostjo

Če imate službo, pa vas kljub temu mika samostojna podjetniška pot, vam svetujemo, da za začetek odprete popoldanski s.p.. Tega lahko registrirate samo v primeru, da ste zaposleni za polni delovni čas. Na ta način boste dobili priložnost, da počasi naredite vaš posel prepoznaven in zares dobičkonosen ob tem pa se izognete tveganju morebitnega neuspeha. Če bo vaš posel rasel, boste enostavno popoldanski s.p. spremenili v polni s.p..

3. Naredite poslovni načrt

Ko razmišljate, da bi hobi spremenili v posel, ne pozabite na poslovni načrt. Tega izdelajte še preden se zares podate v svet podjetništva. S poslovnim načrtom boste namreč preverili svoj izdelek oziroma poslovno idejo. Ne spreglejte poslovne strani poslovnega načrta – izberite si kakovosten računovodski servis, pozanimajte se o vseh obveznostih, ki vas kot podjetnika čakajo, začrtajte si marketinške aktivnosti.

Pri omenjenem vam lahko pomagamo v podjetju DATA. Za podjetniške začetnike organiziramo dva odlična seminarjaAbeceda poslovanja in Podjetnik sem – kaj pa zdaj?. Vaš spletni nastop pa vam pomagamo načrtovati na individualnem marketinškem svetovanju.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja