Go to Top

Tudi v 2019 teče projekt žensko podjetništvo – tokrat v obliki spletnih delavnic!

Za tiste, ki ste se spraševali ali bo tudi letos stekel projekt spodbud za žensko podjetništvo prihaja dobrodošla novica. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Javna agencija Spirit sta namreč pripravila program spletnega usposabljanja za podjetnice začetnice. V kolikor bi se radi podali v svet podjetništva in vas zanima registracija podjetja, si rezervirajte svoj brezplačen termin.

Informativni izračun plače

Program žensko podjetništvo od maja do junija

Potrebujete zanesljiv in strokoven računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Program izobraževanj za žensko podjetništvo bo na voljo brezplačno in v obliki MOOC (množično dostopno spletno usposabljanje) in na voljo tako potencialnim podjetnicam, kot tudi tistim, ki ste v letu 2019 že ustanovile svoje podjetje in želite preizkusiti ali razširiti svoja znanja. Predvidoma bo projekt potekal v več terminih od maja do junija.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Izobraževanje se bo dotikalo tem iskanja in preizkušanja podjetniških idej, spoznavanje podpornega okolja, spoznavanja potreb kupcev, grajenje tima ter med drugim tudi izdelovanje poslovnega modela.

Pravni nasvet

Za zaključek projekta žensko podjetništvo še »pitch« predstavitev svojega poslovnega modela!

Zaključek izobraževanja »žensko podjetništvo« bo izveden v obliki »pitch-a« ali predstavitve izdelanega poslovnega modela. Izbrani nastopi naj bi bili tudi nagrajeni.

Več o pogojih in dodatne informacije lahko dobite pri Javni agenciji Spirit Slovenija ali na njihovi spletni strani:

V Evropi najmanjšo vrzel med spoloma v podjetništvu najdemo v Španiji (47 % žensk) in Bolgariji (46,5 % žensk). Največja pa je na Švedskem, kjer je v zgodnjo podjetniško aktivnost vključenih le 29,7 % žensk. Tudi v Sloveniji je vrzel med spoloma velika, saj je v zgodnji podjetniški aktivnosti prisotna le slaba tretjina (30,1 %) podjetnic, kar nas umešča na predzadnje mesto evropske lestvice. Kaže, da Sloveniji se bo treba tega področja lotiti precej bolj sistematično in predvsem konkretno. Podpreti ga je potrebno z ustreznimi ukrepi, s katerimi se bodo ustvarili boljši pogoji za večjo vključenost žensk v podjetništvo (GEM, 2018).

DATA d.o.o.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja