Go to Top

Projekt LIFE: priložnost za sofinanciranje

Ali vaša organizacija deluje na področju okolja, narave ali podnebnih ukrepov? Iščete možnosti sofinanciranja za aktivnosti na področju?

Potem vas v letu 2019 čakajo nove priložnosti za pridobitev nepovratnih sredstev iz programa LIFE. Ne zamudite jih! Udeležite se brezplačnega LIFE informativnega dne, ki bo potekal v petek, 26. oktobra 2018, od 8.30 dalje v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju.

Dogodek je organiziran v okviru projekta LIFE Krepitev zmogljivosti. Namenjen je vsem, ki še ne poznate programa LIFE. LIFE je evropski finančni mehanizem, ki nudi sofinanciranje aktivnosti s področja varstva okolja, ohranjanja narave ter prilagajanja in blaženja podnebnih sprememb.

Na informativnem dnevu bodo predstavili osnovne informacije o nepovratnih sredstvih programa LIFE:

  • Informacije, kako do nepovratnih sredstev za reševanje konkretnih okoljskih problemov.
  • Informacije, kako oblikovati projekt in kakšni so osnovni koraki za prijavo za LIFE sofinanciranje.
  • Izkušnje iz prakse: z nami bodo izkušnje delili uspešni slovenski prijavitelji in izvajalci tekočih LIFE projektov.
Ob ustanovitvi podjetja morate znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva.

Znižajte stroške poslovanja – naučite se enostavnega knjigovodstva! Izvedeli boste tudi, kako knjižiti dogodke v okviru evropskih razpisov.

Ali je LIFE pravi naslov za vas?

projekt LIFELIFE program ima dobro opredeljene cilje, ki naslavljajo problematiko varstva okolja, vključno z ohranjanjem narave, in podnebnih sprememb. Zaradi medsebojne povezanosti med politikami se vsebine, ki jih hkrati pokrivajo program LIFE in nekateri drugi finančni programi EU, lahko prekrivajo.

Kot prijavitelj projekta ali projektni partner lahko sodelujejo pravne osebe, registrirane v Evropski uniji, in sicer:

  • javne ustanove (osebe javnega prava),
  • zasebne gospodarske organizacije,
  • zasebne negospodarske organizacije.

Fizične osebe (vključno z samostojnimi podjetniki) ne morejo biti prijavitelj oziroma partner v projektu (lahko sodelujejo kot zunanji izvajalci).

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Udeležba na informativnem dnevu LIFE je brezplačna. Ker je število mest omejeno, je prijava na dogodek obvezna. Prijave sprejemajo do 18. oktobra 2018 preko prijavnega obrazca.

Dogodek bodo snemali in prenašali v živo na spletni strani lifeslovenija.si. Dodatne informacije: 01/ 478 70 00 (LIFE ekipa) ali preko e-pošte: life.mop@gov.si.

Ne pozabite: okolje potrebuje svoj LIFE!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja