Go to Top

Prodaja cigaret se v zadnjih letih zmanjšuje!

Prodaja cigaret se je v zadnjih letih zmanjšala za več kot tretjino

Prodaja cigaret se je med letom 2011 in 2020 zmanjšala za več kot tretjino. Prilivi v proračun pa so se zmanjševali počasneje kot prodaja cigaret. Trošarine so se med 2011 in 2020 namreč zvišale kar za polovico. To, da lahko na naši Data točki ustanovite podjetje, vam je sedaj že jasno! Če potrebujete pred ali med samo registracijo podjetja tudi individualni posvet, pa so vam na voljo naši podjetniški, pravni in davčni svetovalci. Za več informacij smo vam na voljo na 01/600-1530 in na data@data.si.

Informativni izračun plače

Prodaja cigaret pada postopno

To, da prodaja cigaret pada postopno kažejo podatki o količini cigaret, od katerih je bila izračunana trošarina. Pred 11 leti, se pravi leta 2011, je bila trošarina obračunana od 5,040 milijarde cigaret. Pred dvema letoma, torej leta 2020, pa je bila trošarina obračunana za 3,255 milijarde cigaret.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Manj obračunanih trošarin

Višina obračunanih trošarin se je od leta 2011, ko je znašala 426 milijonov evrov, do leta 2020 znižala na 381 milijonov evrov. S postopnimi dvigi trošarin na cigarete se zagotavlja ohranjanje javnofinančnih prihodkov na približno enaki višini, so sporočili iz Fursa.

 Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Trošarina se je dvignila za 54 odstotkov!

Minimalna trošarina za škatlico cigaret se je v zadnjem desetletju zvišala slabih 54 %. Leta 2011 je znašala 1,60 evra. Lani pa 2,46 evra. Nazadnje so bile spremembe na tem področju 1. novembra lani. Več o njih smo pisali v tem članku. Naslednji dvig trošarin za tobačne izdelke je predviden za april letos. Bo takrat prodaja cigaret še upadla?

Postanite stranka našega računovodskega servisa Data!

V zadnjih letih manj tihotapljenja cigaret

Na Fursu med drugim opažajo, da se v zadnjih letih manj tihotapijo tobačni izdelki uveljavljenih mednarodnih tobačnih proizvajalcev. Pogosteje v zaseženih količinah prevladujejo cigarete in ponaredki slabše kakovosti z nižjo ceno. Mimogrede, preberite tudi, da se nam obeta podražitev hrane!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja