Go to Top

Prihaja slovenska platforma za množično financiranje

Po zgledu Kickstarterja v Slovenijo še ta mesec prihaja nova, slovenska platforma za množično financiranje Adrifund, ki bo temeljila na nagradnem modelu financiranja.  Platforma bo namenjena predvsem lokalnim projektom in projektom, ki bi jim kampanja na Kickstarterju predstavljala prevelik izziv,  njeno ekipo pa predstavljajo Dani Planinc, Aljaž Gluhar in Matej Rauh.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Znate pripraviti uspešen poslovni načrt?

Več informacij

Rauhova pobuda: slovenska platforma za množično financiranje

Matej Rauh je pobudnik nove slovenske platforme za množično financiranje, idejo za ustanovitev pa je dobil med študijem na Islandiji. Platforma Adrifund bo omogočala enostavno komuniciranje in možnost osebnega srečanja z ekipo. Kot je Rauh povedal za Dnevnik, bodo ekipe oziroma projekti, prijavljeni na platformo, sami odločali, če bo kampanja potekala v slovenščini ali angleščini, ekipa pa bo “od uspešno zaključene kampanje računala 5 odstotkov zbranega denarja in DDV, medtem ko bo provizija za stroške obdelovanja plačil 1,4-odstotna + DDV in 0,20 evra + DDV na posamezno transakcijo podpornikov”.

Ustanovitelji slovenskih start up-ov do lani zbrali za skoraj 234 milijonov evrov investicij.

Klikni in deli

Leto 2015 za slovenska start up podjetja uspešno

slovenska platforma za množično financiranjeNovoustanovljeno podjetje, ki skuša na trg prodreti in uspeti z inovativno idejo ali produktom, imenujemo start up podjetje, Podjetniški sklad pa je objavil, da je bilo preteklo leto za slovenska start up podjetja zelo uspešno, saj so zagonska podjetja, katerih ustanovitelji so Slovenci, lani zbrala 114 milijonov evrov investicij, z dodatnimi državnimi spodbudami pa 120 milijonov evrov. Najvišjo investicijo, 36 milijonov evrov, je aprila lani dobilo britansko-slovensko start up podjetje Lyst.

Več podrobnosti o uspešnosti slovenskih start up podjetij.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja