Go to Top

Preizkušanje hidrantnih omrežij kot samostojni podjetnik

Preizkušanje hidrantnih omrežij je dejavnost, ki je zelo pomembna iz vidika varnosti. Varstvo pred požarom je izredno zahtevna in pomembna naloga ter hkrati lahko zaradi dolgoročnega cilja varstva tudi najbolj ekonomično smiselna. Ognjeni zublji so ena od hujših nezgod, ki se lahko pripeti. Izobraževanje in usposabljanje ljudi je vsekakor ključna naloga.

Tudi zavarovanje pred nesrečo je lahko koristno, vendar je primerno varovanje pred nezgodo lahko zagotovljeno le z vzdrževanjem brezhibne opreme. Kako se profesionalno ukvarjati s preizkušanjem hidrantnih omrežij kot podjetnik in kaj vse izvajanje te dejavnosti zahteva?

Za pravno svetovanje o zavarovanju se lahko posvetujete z našo pravno službo. Za registracijo te dejavnosti ali ustanovitvijo svojega podjetja pa se obrnite na našo VEM točko, kjer vas bomo vodili skozi postopek.

Informativni izračun plače

REGISTRACIJA PRIMERNE OBLIKE PODJETJA

Za izvajanje preizkušanja hidrantih omrežij, morate najprej registrirati primerno pravno organizacijsko obliko. Tako lahko za opravljanje te dejavnosti registrirate bodisi status samostojnega podjetnika (s.p.) ali odprete družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

ZA IZVAJANJE PREIZKUŠANJA HIDRANTNIH OMREŽIJ POTREBUJETE TEHNIČNEGA NADZORNIKA

Za opravljanje je potrebno imeti registrirano primerno dejavnost. Priporočljivo je imeti registrirano »Tehnično preizkušanje in analiziranje« (SKD 71.200), »Zaščita in reševanje pri požarih in nesrečah« (SKD 84.250) in  »Gradnja objektov oskrbne infrastrukture za tekočine in pline« (SKD 42.210).

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Izvajalec te dejavnosti mora imeti zaposlenega vsaj enega tehničnega nadzornika, ki ima  najmanj V. raven izobrazbe strojne ali gasilske smeri ter najmanj eno leto delovnih izkušenj pri preizkušanju hidrantnega omrežja. Za izvajalca je strogo predpisana uporaba ustrezne tehnične opreme, kot je določeno v Pravilniku o preizkušanju hidrantnih omrežij oz. v Zakonu o varstvu pred požarom (ZVPoz).

TUDI BREZ POOBLASTILA UPRAVE RS ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE ZA PREIZKUS HIDRANTNIH OMREŽIJ NE GRE

Izvajalec preizkušanja hidrantnih omrežij mora za opravljanje te dejavnosti imeti tudi pooblastilo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, za preizkus hidrantnih omrežij. To pooblastilo se izdaja za nedoločen čas.

Pravni nasvet

ŽELITE REGISTRIRATI PODJETJE ZA OPRAVLJANJE VAŠE DEJAVNOSTI – POKLIČITE VEM TOČKO DATA

Pri nas nudimo storitve brezplačne registracije podjetja, računovodsko pomoč ter pravnega in davčnega svetovanja. Smo podjetje na katerega se lahko obrnete že skoraj 30 let!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja