Go to Top

Praznična darila – večina Slovencev bo zapravila od 50 do 200 evrov!

Praznična darila – ste jih že nakupili?

Praznična darila so stalnica veselega decembra. Nekateri so darila že izbrali in kupili, nekateri jih še bodo. Kaj kaže raziskava družbe SES? Koliko bomo Slovenci zapravila za praznična darila? Mimogrede, je mogoče vaša želja odprtje lastnega podjetja? Ustanovitev podjetja lahko uredite na naši DATA točki! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za več informacij!

Želite registrirati s.p.? Pokličite 01/600-1530!

Večina bo praznična darila nakupovala decembra

Avstrijska družba Spar European Shopping Centers (SES) je opravila raziskavo o prazničnih nakupih v Sloveniji. Praznična darila bo slabe tri petine (59 %) vprašanih kupilo v decembru. Nekateri so praznična darila kupili tudi na črni petek. Štirje odstotki vprašanih pa nakupe za praznična darila načrtuje že oktobra. Vsaka tretja ženska začne darila nakupovati že novembra. Manj kot polovica žensk pa darila nakupuje decembra. Na drugi strani slaba petina (17,5 %) moških začne z nakupi novembra. Skoraj 70 odstotkov moških pa praznična darila nakupuje decembra.

Opravite informativni izračun plače!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

Večina bo zapravila več kot 50 evrov

Večina potrošnikov bo za praznična darila namenila več kot 50 evrov. Slaba tretjina bo zapravila več kot 100 evrov. Tretjina vprašanih v raziskavi pa bo za praznična darila namenila med 50 in 100 evri. Sedmina vprašanih bo za darila namenila 200 evrov ali več. Raziskava je še pokazala, da moški zapravijo več. Dražji nakupi so namreč bolj pogosti pri moških kot ženskah. Največ moških bo namreč za darila zapravilo med 100 in 200 evri. Največ žensk pa bo zapravilo med 50 in 100 evri.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

K prazničnemu vzdušju pripomore tudi praznična okrasitev

V raziskavi so dotaknili tudi praznične okrasitve. In sicer okrasne lučke v prazničnem času pred božičem oz. novim letom na javnih mestih pripomorejo k ustvarjanju prazničnega vzdušja. Nekatera mesta so lučke že prižgala. Več o tem, kdaj so ali bodo mesta prižgala lučke, lahko preberete v našem članku Prižig lučk 2022 – kdaj bodo praznične lučke osvetlile mesta? V kolikor pa vas zanima, kako bodo prazniki razporejeni v prihodnjem letu, pa preberite ta članek.

Ostanite na tekočem in se prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja