Go to Top

Potrdilo o številu zaposlenih – zaposlovalec ga pridobi elektronsko!

Potrdilo o številu zaposlenih in seznam zaposlenih – potrebno je oddati pooblastilo za pooblaščeno osebo

Potrdilo o številu zaposlenih in seznam zaposlenih za prijave na razpise in urejanje kadrovskih evidenc zaposlenih se lahko pridobi elektronsko. Vse, kar potrebujete je dostop do spleta in kvalificirano digitalno potrdilo. V primeru pooblastitve osebe, ki ni zakonit zastopnik podjetja, je potrebna oddaja pooblastila za procesna dejanja osebno na najbližji SPOT točki. Mimogrede, veste, da lahko na DATA točki odprete s.p. ali d.o.o.?

Ustanovitev podjetja lahko opravite na DATI – pokličite na 01/600-1530!

Zakaj delodajalci potrebujejo potrdilo o številu zaposlenih oz. seznam zaposlenih?

Potrdilo o številu zaposlenih je potrdilo, ki ga podjetje največkrat želi pridobiti, kadar vlaga vloge za pridobitev sredstev iz javnih razpisov. Poimenski seznam zaposlenih pa delodajalcu največkrat koristi pri vlaganju vlog za prijavo, odjavo ali spremembe podatkov zaposlenih za socialno zavarovanje. Tako potrdilo o številu zaposlenih in seznam zaposlenih lahko zaposlovalec sedaj pridobi elektronsko in brezplačno!

Informativni izračun plače

Seznam zaposlenih in potrdilo o številu zaposlenih so doslej na ZZZS izdelovali ročno!

Doslej se je delodajalec moral obrniti na ZZZS, ki jim je omenjene podatke zatem posredoval po navadni pošti. Sedaj je priprava seznamov in potrdil izvedena elektronsko v nekaj minutah. Delodajalec ga preprosto prevzame v PDF/A, excel- ovi tabeli oziroma XML obliki na portalu SPOT. Te sezname lahko delodajalci zatem pošljejo svojim računovodjem v pregled.

Želite registrirati s.p.?

pravno svetovanje

Preberite tudi – Prazniki 2023 – prihodnje leto kar štirje podaljšani vikendi!

Ko potrdilo o številu zaposlenih in seznam zaposlenih ureja računovodkinja ali kadrovnik

V kolikor bi delodajalec za dostopanje do potrdil in seznamov pooblastil osebo, ki ni zakoniti zastopnik podjetja (računovodja ali kadrovsko osebje), morate to osebo predhodno oddati pooblastilo za procesna dejanja. Pooblastilo se odda izpolnjeno, podpisano in štempljano na najbližjo SPOT točko.

Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Ob oddaji pooblastila za potrdilo o številu zaposlenih in seznam zaposlenih ne pozabite zabeležiti ostalih pooblastil, ki se sicer izbrišejo!

V kolikor pooblaščate novo osebo ali le dodajate pooblastitev za potrdilo o številu zaposlenih, je potrebno posredovati SPOT točki novo pooblastilo, ki vključuje tudi že obstoječ izbor dejanj. Tako je potrebno zabeležiti če hočete da je izbran pooblaščenec še vedno pooblaščen tudi za npr. oddajo elektronskega bolniškega lista e-BOL ali vrste drugih storitev.

Pooblastilo za procesna dejanja, ki vključuje pooblastitev za potrdilo o številu zaposlenih, kot tudi seznam zaposlenih v podjetju lahko najdete tukaj.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja