Go to Top

Postopek spremembe celodnevnega s.p. v dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.)

Postopek spremembe celodnevnega s.p. v dopolnilno dejavnost je hiter in enostaven, opravite pa ga lahko na naši SPOT točki (VEM). S postopkom niti nimate nobenih stroškov.

Kdaj iz rednega v popoldanski s. p.?

Recimo, da dobi samostojni podjetnik ponudbo delodajalca za projektno delo za obdobje enega leta. Razmišlja lahko o treh možnosti:

  1. Lahko zapre s. p. in podpiše pogodbo o zaposlitvi z delodajalcem. Vse o postopku zaprtja s. p. si lahko preberete v članki Podrobnosti glede zaprtja s.p..
  2. Lahko se dogovori za zaposlitev z delodajalcem, podpiše pogodbo o zaposlitvi in ohrani popoldanski s. p.
  3. Lahko pa podpiše pogodbo o poslovnem sodelovanju kot samostojni podjetnik in sodeluje z naročnikom kot pogodbeni izvajalec – samostojni podjetnik.

Če se odloči, da bo obdržal popoldanski s. p., bo moral na točki Vem opraviti spremembo iz celodnevnega s.p. v popoldanski s. p. z odjavo iz zavarovanja na svojem polnem s. p. in prijavo v zavarovanje kot popoldanski s. p.

Kako poteka postopek spremembe celodnevnega s.p. v dopolnilno dejavnost?

Postopek spremembe celega s.p. v dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) je brezplačen postopek na SPOT (VEM) točki. Ko vas bo delodajalec prijavil v zavarovanje, se boste en dan pred tem odjavila iz zavarovanja na svojem s.p. (M2 obrazec) in prijavili v zavarovanje na popoldanski s.p. (M12) obrazec.

Postopek spremembe celodnevnega s.p. v dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.)Postopek lahko opravite tudi na naši SPOT (VEM ) točki in sicer 8 dni pred napovedanim datumom zaposlitve pri delodajalcu. Podjetniški svetovalec bo za vas izpolnil M2 in M12 obrazec, vi pa boste na SPOT (VEM) točko s seboj prinesli Pogodbo o zaposlitvi, podpisano z vaše in delodajalčeve strani.

Samostojni podjetnik nato od ZZZS prejel po pošti potrdilo o prijavi M12. Tudi to potrdilo mora nato podjetnik dostaviti svojemu računovodji, ki mu bo na njegovi podlagi obračunal pavšalne prispevke.

Za postopek spremembe pri nas, potrebujete termin. Pokličite nas na tel. št.: 01 6001 530 ali nam pišite na data@data.si.

O spremembi celega s.p. v dopolnilno dejavnost morate obvestiti FURS, saj se vam bodo spremenili prispevki za zavarovanje. Pri dopolnilni dejavnosti boste plačevali pavšal v znesku 68,27 EUR/mesečno.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja