Go to Top

Poslovni partner – kako poskrbeti, da izberete pravega?

Poslovni partner lahko naredi razliko med uspehom podjetja in njegovim propadom. Samo pomislite na ustanovitelja podjetja Google, Larryja Page-a in Sergey Brina. Ali pa na soustanovitelja podjetja Apple, Steve Jobsa in Steve Wozniaka. A za vsako slavno zgodbo o poslovnih partnerjih, jih obstaja sto, ki so se končale katastrofalno. Kako potem poskrbeti, da vi ne boste eni izmed slednjih?

Se vi in vaš poslovni partner odločata za odprtje podjetja? Data podjetje nudi podjetniške svetovalce, ki vam lahko pomagajo začeti vašo poslovno pot, v podjetju Data pa vam lahko tudi pomagamo pri registraciji podjetja. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin za registracijo podjeta.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Poslovni partner – kaj morate vedeti?

Mnogim se zdi, da je njihov idealen poslovni partner nekdo s katerim se dobro razumejo ali pa so celo prijatelji. To ni vedno res. Poslovno partnerstvo bi bilo lažje opisano kot profesionalna verzija zakonske vezi kot pa profesionalna verzija prijateljstva. Vaš poslovni partner vas bo videl v vseh situacijah – ko ste srečni ali pod stresom, ko ste obupani ali pa jezni. Neizogibno je, da bo prišlo do trenj. Mnogi pravijo, da naj človek posodi denar prijatelju samo takrat, ko je prijatelja pripravljen izgubiti. Podobna tveganja obstajajo pri poslovnih partnerjih.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Poslovni partner – na kaj se osredotočiti?

Poslovni partner vas mora dopolnjevati. To je veliko bolj pomembno kot to, da sta najboljša prijatelja. Skozi zgodovino je polno primerov uspešnih partnerstev, kjer se partnerja na osebni ravni nista marala, a sta vseeno dosegla velike uspehe. Spoštljiv odnos je več kot dovolj.

Iz tega razloga, če želite najti primernega poslovnega partnerja, najprej analizirajte sebe. Odgovorite vprašanja kot so:

  • Katere so moje močnejše točke?
  • Katere so moje šibke točke?
  • Na katerem področju mi primanjkuje izkušenj?
  • Kje mi primanjkuje znanja in poznanstev?

Če odgovorite na ta vprašanja in druga, boste vedeli kaj iščete v poslovnem partnerju. Bi radi izvedeli več o vodenju podjetja? Udeležite se našega izobraževanja! Na seminarju Abeceda poslovanja se boste naučili vse, kar morate vedeti kot nov podjetnik.

 Preberite tudi – Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Poslovni partner – uredite pravno plat podjetja!

V vsakem podjetju je potrebno, da ima nekdo zadnjo besedo. Čeprav naj bi poslovni partnerji delili vizijo za podjetje in se strinjali glede smeri v katero se premika podjetje, neizogibno pride do nestrinjanj slej ko prej. V tistem primeru morata biti poslovna partnerja dogovorjena o tem čigava beseda bo prevladala.

To mora biti del generalne delitve vlog v podjetju. Vsak poslovni partner mora vedeti točno za kaj je zadolžen. S tem v mislih morajo poslovni partnerji, poleg odgovora o tem kdo ima glavno vlogo, tudi ugotoviti:

  • Kdo je zadolžen za finančno plat podjetja?
  • Kdo je zadolžen za zaposlene?
  • Kdo je zadolžen za pravno plat podjetja?
  • Kdo je zadolžen za trženje?
  • Kdo je zadolžen za vsakodnevno vodenje podjetja?

Vsaka odgovornost za vodenje podjetja mora biti pisno določene. Zaposleni v podjetju morajo vedno vedeti komu odgovarjajo in enakovredna delitev odgovornosti nikoli ne sme pripeljati do časovnih zamud, ki lahko negativno vplivajo na poslovanje podjetja.

Podjetniki! Potrebujete nasvet pri ustvarjanju podjetja? Finančni, davčni in pravni svetovalci podjetja Data vam lahko pomagajo na vsakem koraku. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na plačljivo strokovno posvetovanje!

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja