Go to Top

Poslovni partner – kako poskrbeti, da izberete pravega?

Poslovni partner lahko naredi razliko med uspehom in neuspehom podjetja. Pomislite na ustanovitelja podjetja Google, Larryja Page-a in Sergey Brina. Ali pa na soustanovitelja podjetja Apple, Steve Jobsa in Steve Wozniaka. Za vsako slavno zgodbo o poslovnih partnerjih obstaja tudi več sto, ki so se končale katastrofalno, s propadom podjetja. Kako poskrbeti, da ne boste eni izmed slednjih?

Se z vašim poslovnim partnerjem odločata za odprtje podjetja? V podjetju Data imamo podjetniške svetovalce, ki svetujejo na začetku vaše poslovne poti. Pomagamo pa lahko tudi pri registraciji podjetja. Pokličite nas na telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin za registracijo podjeta.

Brezplačna registracija podjetja

Poslovni partner – kaj je potrebno vedeti?

Mnogim se zdi, da je lahko njihov idealni poslovni partner nekdo s katerim se dobro razumejo ali pa so celo prijatelji. To ni vedno najboljša odločitev. Poslovno partnerstvo bi lažje opisali kot profesionalno verzijo zakonske vezi kot pa kot profesionalna verzija prijateljstva. Vaš poslovni partner vas bo videl v vseh življenjskih situacijah – ko ste srečni ali pod stresom, ko ste obupani ali jezni. Neizogibno je, da bo prihajalo tudi do trenj. Mnogi pravijo, da naj človek posodi denar prijatelju samo takrat, ko je prijatelja pripravljen izgubiti. Zelo podobna tveganja obstajajo tudi pri poslovnih partnerjih.

Izračun plače

Potrebujete pravni nasvet?

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Poslovni partner – na kaj se osredotočiti?

Poslovni partner vas mora dopolnjevati. To je veliko bolj pomembno kot to, da sta najboljša prijatelja. Skozi zgodovino je polno primerov uspešnih partnerstev, kjer se partnerja na osebni ravni nista marala, a sta vseeno dosegla velike uspehe. Spoštljiv odnos je več kot dovolj.

Iz tega razloga, če želite najti primernega poslovnega partnerja, najprej analizirajte sebe. Odgovorite vprašanja kot so:

  • Katere so moje močnejše točke?
  • Katere so moje šibke točke?
  • Na katerem področju mi primanjkuje izkušenj?
  • Kje mi primanjkuje znanja in poznanstev?

Če odgovorite na ta vprašanja in druga, boste vedeli kaj iščete v poslovnem partnerju. Bi radi izvedeli več o vodenju podjetja? Udeležite se našega izobraževanja! Na seminarju Abeceda poslovanja se boste naučili vse, kar morate vedeti kot nov podjetnik.

Prispevki za s.p. 2024

Poslovni partner – uredite pravno plat podjetja!

V vsakem podjetju je potrebno določiti, da ima nekdo zadnjo besedo. Čeprav naj bi poslovni partnerji delili vizijo podjetja in se strinjali glede smeri, v katero se razvija podjetje, neizogibno slej ko prej pride do nestrinjanj. V takih primerih morata biti poslovna partnerja vnaprej dogovorjena o tem čigava beseda bo prevladala.

To mora biti del generalne delitve vlog v podjetju. Vsak poslovni partner mora vedeti točno za kaj je zadolžen. S tem v mislih morajo poslovni partnerji, poleg odgovora o tem kdo ima glavno vlogo, tudi ugotoviti:

  • Kdo je zadolžen za finančno plat podjetja?
  • Kdo je zadolžen za zaposlene?
  • Kdo je zadolžen za pravno plat podjetja?
  • Kdo je zadolžen za trženje?
  • Kdo je zadolžen za vsakodnevno vodenje podjetja?

Vsaka odgovornost za vodenje podjetja mora biti pisno določena. Zaposleni v podjetju morajo vedno vedeti komu odgovarjajo. Enakovredna delitev odgovornosti nikoli ne sme pripeljati do časovnih zamud, ki lahko negativno vplivajo na poslovanje podjetja.

Interni akti podjetja

Podjetniki! Potrebujete nasvet pri razvoju podjetja? Finančni, davčni in pravni svetovalci podjetja Data vam lahko pomagajo na vsakem koraku. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na plačljivo strokovno posvetovanje!

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja